Τρίτη, 21 Απριλίου

Αποβιβάζονται οι επιβάτες του MSC OPERA στην Κέρκυρα

Δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας

Δηλώνουν οι φορείς στην Κέρκυρα

Μετά το κρούσμα κοροναϊού που διεγνώσθη

Σε επιβάτη του κρουαζιερόπλοιου MSC OPERA


Να θυμίσουμε πως το πλοίο ξεκίνησε την κρουαζιέρα του από τη Γένοβα της Ιταλίας, μεταφέροντας 1572 επιβάτες. Ένας εκ των επιβατών διεγνώσθη με κοροναϊό, ενώ ήδη έχει καταπλεύσει στα λιμάνια του Κατάκολου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Ρόδου και του Πειραιά. Στο πλοίο έχουν γίνει έλεγχοι για τον ιό και είναι σε επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ.

Το Κυβέρνηση.gr επικοινώνησε με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, εκπρόσωπος της οποίας δήλωσε πως δεν υπάρχει κάτι ύποπτο στο κρουαζιερόπλοιο, ωστόσο έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα στο πλαίσιο όλων των φορέων. Ακόμη, σε περίπτωση που παρουσιάζονταν κάποιο σύμπτωμα σε κάποιον ασθενή, η περιφέρεια είναι έτοιμη να ενεργοποιήσει το πρωτόκολλο και να προχωρήσει σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες.

Νωρίτερα, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε μεταξύ της δημάρχου Κέρκυρας, Μερόπης Υδραίου και τουριστικών φορέων, οι οποίοι εξέφρασαν φόβους για τις αντιδράσεις εάν δέσει το κρουαζιερόπλοιο στην Κέρκυρα. Εκπρόσωπος του δήμου Κέρκυρας, μιλώντας στο Κυβέρνηση.gr διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, κάτι το οποίο επανέλαβε και η κ. Υδραίου σε δηλώσεις της στα τοπικά ΜΜΕ, μετά το τέλος της σύσκεψης.

Οι δηλώσεις της Μερόπης Υδραίου:

«Συναντηθήκαμε σήμερα με τον Εμπορικό Σύλλογο, την Ένωση Ξενοδόχων, την Ομοσπονδία Καταλυμάτων, την Ομοσπονδία Εμπορίου, τον Ενιαίο Φορέα προκειμένου να συζητήσουμε την ανησυχία που έχει δημιουργηθεί, στο κατώφλι της τουριστικής περιόδου στην Κέρκυρα, με το κρουαζιερόπλοιο που θα υποδεχθούμε σήμερα στο λιμάνι.

Θέλησα να ενημερώσω τους Φορείς του τόπου μας, με τους οποίους ούτως ή άλλως είμαστε φίλοι και συνεργάτες, για τις επαφές που είχα με τον Υπουργό Τουρισμού, κύριο Θεοχάρη, τον Υφυπουργό, κύριο Κόνσολα, τον Υπουργό Ναυτιλίας, κύριο Πλακιωτάκη, την πρόεδρο του ΕΟΤ, κυρία Γκερέκου, αλλά και σε τοπικό επίπεδο με τον Λιμενάρχη Κέρκυρας, τον πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ο.Λ.ΚΕ., την Περιφερειάρχη και τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη, αλλά και τον κύριο Αρκουμανέα, ο οποίος είναι υπεύθυνος του Ε.Ο.Δ.Υ.

Όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας, καθώς όλοι όσοι προανέφερα μας διαβεβαίωσαν ότι στο πλοίο αυτό, το οποίο μέχρι χθες ήταν στον Πειραιά, δεν εκδηλώθηκε κανένα κρούσμα κοροναϊού και όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματός του χαίρουν άκρας υγείας. Άρα, δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Εξάλλου, πριν το πλοίο προσαράξει στο λιμάνι, όπως με διαβεβαίωσε και ο Λιμενάρχης Κέρκυρας, θα είναι σε συνεχή επαφή με τον καπετάνιο του πλοίου, αλλά και τον γιατρό, κάτι που συνέβαινε και καθ’ όλη την διαδρομή του από τον Πειραιά προς την Κέρκυρα έχοντας την ενημέρωση ότι δεν υπήρξε κανένα κρούσμα στη διάρκεια του ταξιδιού.

Πρέπει να διαφυλάξουμε το τουριστικό «προϊόν» μας διότι μου φαίνεται τουλάχιστον πονηρό το ότι δημιουργείται τόσο μεγάλη ανησυχία και διασπείρεται τέτοιος πανικός με το που έρχεται το πλοίο στην Κέρκυρα, ενώ αυτός ο πανικός δεν υπήρξε στους άλλους προορισμούς που προηγουμένως προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο. Ταυτόχρονα βλέπουμε ότι η Τουρκία δηλώνει με μεγάλα γράμματα ότι έχει μηδέν κρούσματα στη χώρα της.

Θεωρώ ότι δεν πρέπει να παρασυρθούμε σ’ έναν -εντός εισαγωγικών- «τουριστικό πόλεμο» που γίνεται κατά του τόπου μας, της Κέρκυρας, αλλά και γενικότερα κατά της χώρας μας ως τουριστικός προορισμός».

Ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, σε ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι:

«Ανάμεσα στους επιβαίνοντες δεν υπάρχει κανένα ύποπτο περιστατικό, καθώς έχει γίνει εξονυχιστικός έλεγχος από υγειονομικές αρχές, αλλά και την πλοιοκτήτρια εταιρεία.
Σε κάθε περίπτωση και ανεξάρτητα από τα μέτρα που λαμβάνονται ήδη εκ μέρους των εταιρειών κρουαζιέρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας Α.Ε. βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Κέρκυρας, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων Νήσων εφαρμόζοντας αυστηρά τις οδηγίες του ΕΟΔΥ», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΟΛΚΕ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάθε κατάπλου η υγειονομική αρχή του πλοίου εκδίδει πιστοποιητικό υγείας για το σύνολο των επιβαινόντων σε αυτό.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version