Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΗΜΑΘΙΑΣ

Στοιχεία επικοινωνίας :

Βέροια, Εληάς & Μητροπόλεως 54, Τ.Κ. 59100
Τηλ./Φαξ: 23310 61889,
Φαξ: 23310 61389

Αλεξάνδρεια, Θεµ. Σοφούλη 43, Τ.Κ. 59300
Τηλ.: 23330 24777, 27239
Φαξ: 23330 24748

email: vesiropoulos@gmail.com
website: http://www.vesiropoulos.gr

Βιογραφικό:

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ο Απόστολος Φ. Βεσυρόπουλος, γεννήθηκε στη Βέροια στις 29 Μαΐου 1966.

Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος με την καθηγήτρια Κατερίνα Κατσαβού και πατέρας δύο παιδιών.

Επάγγελμα:
Είναι οικονομολόγος. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, και έπειτα από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, διορίστηκε στο Υπουργείο Οικονομικών και εργάστηκε ως εφοριακός στη ΔΟΥ Βέροιας.

Σπουδές:
Απόφοιτος του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων & Οργανισμών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του A.Τ.Ε.Ι Λάρισας.

Έχει περατώσει τον κύκλο σπουδών του μεταπτυχιακού προγράμματος του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος του τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, της Νομικής σχολής, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης (φορολογικό δίκαιο).

Είναι υποψήφιος διδάκτωρ στη Νομική Σχολή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, στον Τομέα Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης (φορολογικό δίκαιο).

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:
Στη Βουλή των Ελλήνων συμμετείχε στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων, στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και στην Υποεπιτροπή με θέμα «Το χρέος και η απομείωσή του».

Έχει διατελέσει πρόεδρος και γραμματέας στην Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, γραμματέας στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και ελέγχου της εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους και μέλος στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:
Στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2006, εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ημαθίας. Στη Νομαρχία Ημαθίας διετέλεσε Α΄ Αντινομάρχης την περίοδο 2007 – 2008 με αρμοδιότητες στις Διευθύνσεις Αγροτικής Ανάπτυξης, Οικονομικών, Εμπορίου και Προστασίας του καταναλωτή, ενώ στις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2010, εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Βέροιας.

Στις εκλογές του 2012, εξελέγη Βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογική περιφέρεια Ημαθίας.

Στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015 εξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Βουλευτής ενώ ήταν επικεφαλής του ψηφοδελτίου στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015.

Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου του 2019, επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version