Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΧΑΝΙΩΝ

Στοιχεία επικοινωνίας :

Πολιτικό Γραφείο:Α. Παπανδρέου 53,
Χανιά, 73100
Τηλ.:+30 2 821 821 888
email : office@vdigalakis.gr
website: https://www.vdigalakis.gr/

Βιογραφικό:

Τόπος και Ημερομηνία γέννησης:
Ο Βασίλης Διγαλάκης γεννήθηκε στα Χανιά το 1963.

Οικογενειακή Κατάσταση:
Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά.

Σπουδές:
Έλαβε το δίπλωμα Ηλεκτρολόγου Μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο το 1986 και το διδακτορικό του δίπλωμα από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης το 1992.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα βρίσκονται στις περιοχές μηχανικής – τεχνητής νοημοσύνης, αναγνώρισης ομιλίας και συστημάτων διαλόγου.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες:
Στις Εθνικές Εκλογές του Ιουλίου 2019 εξελέγη Βουλευτής Χανίων με τη Νέα Δημοκρατία και ανέλαβε Υφυπουργός Παιδείας με αρμοδιότητες σε θέματα Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες:
Από το 1992 έως το 1995 εργάστηκε ως ερευνητής στο Ερευνητικό Ινστιτούτο του Stanford (SRI International) και συμμετείχε στην ίδρυση νεοφυών επιχειρήσεων με αντικείμενο την αναγνώριση ομιλίας.

Από το 1995, είναι Καθηγητής στη Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πολυτεχνείου Κρήτης στα Χανιά.

Από το Σεπτέμβριο 2003 έως τον Αύγουστο του 2005, διετέλεσε Πρόεδρος του Τμήματος.

Από το Σεπτέμβριο του 2005 έως το Μάρτιο του 2013 κατείχε τη θέση του Διευθυντή του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτου Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από τον Απρίλιο του 2013 έως τον Νοέμβριο του 2017 διετέλεσε Πρύτανης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Από τον Ιανουάριο έως τον Σεπτέμβριο του 2015 ήταν Προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Το έργο του στο Πολυτεχνείο Κρήτης επικεντρώθηκε στην Εξωστρέφεια του Ιδρύματος, στην προώθηση και επιβράβευση της Αριστείας και στη βιώσιμη ανάπτυξη του Ιδρύματος. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ξεκίνησαν σημαντικά έργα υποδομής, έγιναν σημαντικές προσπάθειες για την αξιοποίηση της περιουσίας του Ιδρύματος και ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο διαγωνισμός για την διάσωση – αξιοποίηση των ιστορικών κτιρίων της Παλιάς Πόλης.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version