Τετάρτη, 24 Ιουλίου

Διψήφια παραμένει η διαφορά της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Opinion Poll για την εφημερίδα Political.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 13,9% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ ενώ τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Κίνημα Αλλάγης. Στο ερώτημα «Αν προέκυπτε θέμα εκλογών και ψηφίζαμε την ερχόμενη Κυριακή, εσείς ποιο κόμμα θα ψηφίζατε;» το 35% απαντά ΝΔ και το 21,1% ΣΥΡΙΖΑ.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων:

ΝΔ: 35%
ΣΥΡΙΖΑ: 21,1%
ΚΙΝΑΛ: 6,2%
ΚΚΕ: 5,5%
Ελληνική Λύση: 3,5%
ΜεΡΑ25: 3,2%

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός αναδεικνύεται με διαφορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που συγκεντρώνει 45,6% της προτίμησης των ερωτηθέντων ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας μόλις 19,7%, σημαντικά μικρότερο ποσοστό από το 30,6% των συμμετεχόντων που επιλέγουν τον «κανέναν».

Αναφορικά με την πανδημία του κορονοϊού, το 50,1% των ερωτηθέντων περιμένει αύξηση των κρουσμάτων το Φθινόπωρο ενώ όσον αφορά στο πώς αξιολογούν τη συνολική διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση, το 12,8% δηλώνει πολύ ικανοποιημένο και το 27,9% καθόλου ικανοποιημένο.

Τέλος, όσον αφορά στη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών του Αυγούστου, το 29,7% θεωρεί ότι ευθύνεται η κυβέρνηση και το 27,6% οι εμπρησμοί.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version