Τρίτη, 21 Απριλίου

Ο Κώστας Ζαχαριάδης τόνισε ότι την κρίση εξαιτίας του κορονοϊού θα την πληρώσουν ξανά οι αδύναμες κοινωνικές τάξεις, όπως έγινε και στην κρίση του 2014.


«Δεν έχουμε κάνει αντιπολίτευση που σίγουρα πάντα διαφωνεί. Κάνουμε αντιπολίτευση που θέλει να προσθέτει, να διορθώνει και να παρεμβαίνει για να αποτρέψει μια δύσκολη κατάσταση που είναι μπροστά μας. Το κυβερνητικό επιτελείο όταν ξεκίνησε η κρίση του κορωνοϊού μιλούσε για οριακή ύφεση και τώρα φτάσαμε να μιλάμε για έκρηξη της ανεργίας και όχι μόνο. Η ανησυχία μας είναι ότι μέσα σε λίγους μήνες κινδυνεύουν να χαθούν οι θυσίες του ελληνικού λαού», τόνισε ο κ. Ζαχαριάδης στον Alpha 98,9.

«Αυτή η κρίση, η οποία είναι υπαρκτή, είναι βαθιά, είναι μεγάλη, αξιοποιείται ως ευκρασία για ιδιωτική αναδιάρθρωση στο πεδίο της εργασίας. Το βάρος αυτών των κρίσεων κάποιος πρέπει να το σηκώσει. Αντί λοιπόν να υπάρξει ισορροπία και ισοκατανομή του βάρους, φαίνεται ότι θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι, οι απασχολούμενοι, οι φτωχοί και οι αδύναμοι. Εκείνοι που σήκωσαν το βάρος της προηγούμενης κρίσης. Θα υπάρξει μείωση μισθών, εκ περιτροπής εργασίας και για κάθε ένα ευρώ που χάνεται από τον συνταξιούχο και τον υπάλληλο, το χάνει και ο φούρναρης ή ο υδραυλικός, είναι φαύλος κύκλος».

Για το ταμείο ανάκαμψης της Ευρώπης: «Μου έκανε μεγάλη εντύπωση αυτό που υποτίθεται ότι ο πρωθυπουργός πίεζε με άλλους πρωθυπουργούς και ηγέτες άλλων χωρών προκειμένου να εκδοθεί το ευρωομόλογο, αλλά τελικά χαρακτήρισε γενναία την απόφαση των 500 δις».

Για τα τεστ στους τουρίστες: «Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι επιστήμονας, αλλά βλέποντας τη διεθνή πραγματικότητα, δεν μπορούμε να κάνουμε δειγματοληπτικά τα τεστ, πρέπει να εξαντλήσουμε τα περιθώρια, να κάνουμε στον μεγαλύτερο πληθυσμό για να διασφαλίσουμε το ζήτημα της δημόσιας υγείας. Είναι το πρώτο και το κορυφαίο θέμα. Όταν το οικονομικό και παραγωγικό μοντέλο της Ελλάδα είναι προσανατολισμένο στην εστίαση και τον τουρισμό δεν είναι προωληματικό; Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια, πώς να τα λύσουμε όλα; Ο ΣΥΡΙΖΑ έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια με τις θυσίες των πολιτών. Θέλουμε και τουρίστες και άλλο παραγωγικό μοντέλο και άλλη οργάνωσης της οικονομίας και άλλη συνεννόηση με τις χώρες του Νότου και άλλη με την Ευρώπη. Θα υπάρξει μερική αποπαγκοσμιοποίηση με βάση τις τάσεις. Η Ελλάδα μπορεί να παίξει ρόλο σε αυτό. Πρέπει να αδράξει την ευκαιρία».

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version