Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου

Τέσσερις υποψήφιοι αρχηγοί του ΚΙΝΑΛ (Φώφη Γεννηματά, Νίκο Ανδρουλάκη, Χάρη Καστανίδη και Ανδρέα Λοβέρδο) να έχουν ξεκινήσει ο καθένας την εκστρατεία του, μια πλειάδα στελεχών της ευρύτερης Κεντροαριστεράς θα βρεθούν απόψε στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Δημοτικό Θέατρο, για να συζητήσουν τις προοπτικές της ευρύτερης δημοκρατικής παράταξης.

Την εκδήλωση διοργανώνει η Πρωτοβουλία Πολιτών Πειραιά με επικεφαλής τους Γιώργο Τράπαλη και Μίλτο Κλαπαδάκη.

Θα μιλήσουν η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, ο γραμματέας του κόμματος, Μανώλης Χριστοδουλάκης, ο Γιάννης Μεϊμάρογλου, ο Παντελής Καψής, ο Γιάννης Δατσέρης και ο Σταμάτης Μαλέλης.

Την εκδήλωση θα συντονίσουν οι δημοσιογράφοι Νότης Ανανιάδης και Ελένη Γκρήγκοβιτς.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Θα χρειαστεί επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή αρνητικό rapid test δύο τελευταίων ημερών.

Στην αίθουσα υπάρχει αυστηρός περιορισμός 50 ατόμων. Η εκδήλωση θα μεταδοθεί από την σελίδα μας στο fb : www.facebook.com/politesPIR

Γεννηθήκαμε το, μακρινό πλέον, 2015, λίγο πριν το διχαστικό δημοψήφισμα του Ιουνίου. Τότε ο αυτονόητος ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας μας και φυσικά ο Πειραιάς μας, αποτέλεσε το κοινό μας σημείο.

Είμαστε Πειραιώτες, μένουμε ή/και εργαζόμαστε στον ευρύτερο Πειραιά και στις γειτονιές του, προβληματιζόμαστε για τις συνθήκες ζωής στην περιοχή, για την ανεργία, την υποβάθμιση του περιβάλλοντος και αναζητούμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα του Πειραιά και των γύρω Δήμων.

Εκτός όμως από τα ζητήματα τοπικού ενδιαφέροντος, μας ενώνουν κοινές πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές, χωρίς να ανήκουμε απαραίτητα στον ίδιο κομματικό φορέα, καθώς είμαστε θιασώτες της αναγκαιότητας διαμόρφωσης μια σύγχρονης μεταρρυθμιστικής πρότασης για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Στην Π3 εμπνεόμαστε από τις αξίες της ομάδας, της συνεργασίας και της συνεννόησης, καταφέρνοντας μέσα από το διάλογο να διαμορφώνουμε τις κοινές συνισταμένες, χωρίς φυσικά να συμφωνούμε σε όλα, χωρίς να απουσιάζουν οι διαφορές.

Στο πλαίσιο αυτό, η Π3 απευθύνεται στον καθένα και στην καθεμία που διατυπώνει ερωτήματα, που προβληματίζεται, που ψάχνει απαντήσεις.

Απευθυνόμαστε στους ενεργούς πολίτες που δεν ‘βολεύονται’ κάτω από την ομπρέλα του λαϊκισμού και των πελατειακών σχέσεων.

Απευθυνόμαστε στις παραγωγικές δυνάμεις της πειραϊκής κοινωνίας.

Απευθυνόμαστε σε αυτούς που μοιράζονται τις ίδιες πολιτικές και κοινωνικές ανησυχίες, ανεξαρτήτως σημερινής κομματικής ένταξης.

Στους καθημερινούς ανθρώπους της αγοράς, της εργασίας, στους φοιτητές, οι οποίοι προβληματίζονται για τον Πειραιά και τις γειτονιές του και αναζητούν έκφραση και πεδίο δράσης.

Απευθυνόμαστε, τελικά, σε όσους δεν θέλουν να μείνουν αδρανείς και απαθείς, που έχουν λόγο και ιδέες, σε όσους στις καθημερινές μας κουβέντες μας λένε ότι “κάτι πρέπει να κάνουμε και εμείς”

Είναι για εμάς απολύτως ξεκάθαρο ότι ατάκτως ερριμμένες, αριστερές ή δεξιές παλαιοκομματικές «πινελιές» και στρατηγικές δεν έχουν καμία θέση στα πιστεύω μας. Οι πολιτικές ταμπέλες του παρελθόντος, που ακόμη και σήμερα χρησιμοποιούνται, δίχασαν και κράτησαν όμηρους τους πολίτες, τη στιγμή που αποτελεί αναγκαιότητα οι δείκτες του ρολογιού να πηγαίνουν μπροστά.

Πιστεύουμε σε μια προοδευτική πολιτική, η οποία έχει κοινωνικές ευαισθησίες και ταυτόχρονα είναι ευέλικτη στο νέο οικονομικό περιβάλλον χωρίς τις ιδεολογικές αγκυλώσεις άλλων δεκαετιών. Πρόοδος σημαίνει φαντασία, επινοητικότητα, καινοτομία, σημαίνει κόπος και εργασία.

Σήμερα, και μετά την περιπέτεια της Covid-19, ξαναπιάνουμε το νήμα, συνθέτουμε, προβληματιζόμαστε, ανησυχούμε, θέτουμε ερωτήσεις και ψάχνουμε απαντήσεις.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version