Από χτες το απόγευμα και μέχρι σήμερα τα ξημερώματα, σφραγίστηκαν για υπεράριθμους πελάτες, για 15 μέρες: ένα μπαρ στη Σύρο και επιβλήθηκε πρόστιμο 10.000 ευρώ και ένα στη Μύκονο, ύψους 3.000 ευρώ.
Επίσης έγιναν δύο συλλήψεις σε ισάριθμα καταστήματα για ηχορύπανση, το ένα από τα οποία σφραγίστηκε για 15 μέρες και επιβλήθηκε πρόστιμο 2.000 ευρώ, ενώ στη Σαντορίνη υποβλήθηκε μία μήνυση για ξαπλώστρες χωρίς άδεια. Συνολικά σε επιχειρήσεις έγιναν 22 έλεγχοι στη Μύκονο, 19 στην Πάρο, 24 στη Σαντορίνη, 6 στη Σύρο και 8 στην Ίο.
Για μάσκες έγιναν 51 έλεγχοι σε Κέα, Τήνο, Νάξο, Άνδρο και Μήλο και βεβαιώθηκαν 12 παραβάσεις για τις οποίες κόπηκαν πρόστιμα των 150 ευρώ. (3 Μήλος, 1 Φηρά, 3 Άνδρος, 2 Κέα, 1 Σύρος, 1 Ίος, 1 Μύκονος).
Σε «τσουχτερά» πρόστιμα και σε συλλήψεις προέβη σήμερα κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κέρκυρας, σε βάρος δύο Κερκυραίων ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, για παραβίαση του μέτρου σχετικά με την αναλογία ατόμων βάσει των τετραγωνικών μέτρων.
Σε βάρος τους επιβλήθηκαν διοικητικά πρόστιμα ύψους 3.000 στον ιδιοκτήτη καφέ- μπαρ και 10.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη του κέντρου διασκέδασης, ενώ παράλληλα ανεστάλη η λειτουργία των καταστημάτων τους για δεκαπέντε ημέρες.
Οι δικογραφίες που σχηματίστηκαν σε βάρος των δύο ημεδαπών θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.