Δευτέρα, 23 Μαΐου

Οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης και η προετοιμασία, ενόψει της έλευσης των εκπροσώπων των θεσμών την Τρίτη στην Αθήνα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με το οικονομικό επιτελείο στο Μέγαρο Μαξίμου.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας στέλνει το δικό της μήνυμα στους εταίρους. Επισημαίνει ότι η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για τον στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.  Παράλληλα, κομβικός στόχος παραμένει τόσο η κατάθεση, όσο και η ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου μέχρι τις 10 Αυγούστου.

Στη σύσκεψη του Μεγάρου Μαξίμου εξετάστηκαν οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου  έτους. Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επεσήμανε χαρακτηριστικά: “Η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών πολιτικών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, αποτελούν βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας”.

Οι μεταρρυθμίσεις που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση της ΝΔ θα αποτυπωθούν στις τριήμερες προγραμματικές δηλώσεις. Στη σύσκεψη υπό τον Κ Μητσοτάκη συμμετείχαν οι κ. Σταϊκούρας, Βεζυρόπουλος, Ζαββός και Σκυλακάκης.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου που έγινε στις 10 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας, οι υφυπουργοί κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.

Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι “η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας”.

 

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version