Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του αρμόδιου τομεάρχη του ΣΥΡΙΖΑ, Ανδρέα Ξανθού, ο υπουργός ξεκαθάρισε πως «η κυβέρνηση δεν εξετάζει άλλη δυνατότητα πέραν αυτής που νομοθετήσαμε αναφορικά με την επιστροφή αυτών που εμβολιάζονται.

Δεν είναι πρόβλημα, γιατί και ο αρχικός νόμος όριζε ότι μέχρι τέλη Αυγούστου παραμένουν μέχρι να κάνουν και τη δεύτερη! Είναι επιβράβευση έτσι και όποιος εμβολιάζεται θα επιστρέφει και πράγματι κόσμος πηγαίνει να εμβολιαστεί». Ο κ. Πλεύρης πρόσθεσε πως θέση της κυβέρνησης είναι ότι η υποχρεωτικότητα συνίσταται μόνο για εκείνους που κρίνεται ότι η αναλογία μεταξύ ατομικής επιλογής και δημόσιας υγεία, «γέρνει» προς την δεύτερη.

«Το νοσηλευτικό προσωπικό πρέπει να εμβολιαστεί και η υποχρεωτικότητα ήταν θετική! Οταν ψηφιζόταν ήμασταν 80-85% και τώρα 95-94% ποσοστό εμβολιασμένων υγειονομικών. Καλούμε τους ανθρώπους που έχουν βγει σε αναστολή -και τους σεβόμαστε- να πάνε να εμβολιαστούν, διαφορετικά οι ίδιοι με την επιλογή τους- δεν είναι τιμωρητικό- θέτουν εαυτόν σε κατάσταση μη ικανότητας να προσφέρουν υπηρεσίες», είπε.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version