Τετάρτη, 29 Απριλίου

Ενώπιον της Δικαιοσύνης αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο 89χρονος άνδρας που προκάλεσε πανικό στο κέντρο της Αθήνα, πραγματοποιώντας ένοπλες επιθέσεις σε δύο διαφορετικά σημεία και τραυματίζοντας συνολικά πέντε άτομα.

Ο ηλικιωμένος δράστης κρατείται στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, μετά τη σύλληψή του στην Πάτρα, όπου εντοπίστηκε σε ξενοδοχείο κοντά στον σταθμό των ΚΤΕΛ, ενώ φέρεται να σχεδίαζε να διαφύγει στο εξωτερικό. Σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα, προκειμένου να απολογηθεί για τις πράξεις του.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε χθες το πρωί, όταν ο 89χρονος εισέβαλε αρχικά στα γραφεία του ΕΦΚΑ στον Κεραμεικό, όπου πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα, τραυματίζοντας έναν άνδρα. Στη συνέχεια, μετακινήθηκε στην οδό Λουκάρεως και μπήκε σε χώρο όπου στεγάζονται υπηρεσίες του πρώην Ειρηνοδικείου, ανοίγοντας εκ νέου πυρ και τραυματίζοντας τέσσερις γυναίκες, οι οποίες νοσηλεύονται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο τρόπος με τον οποίο κινήθηκε ο δράστης, καθώς κατάφερε να διασχίσει την πόλη χρησιμοποιώντας διαδοχικά ταξί, χωρίς να γίνει άμεσα αντιληπτός, παρά το γεγονός ότι είχε καταγραφεί από κάμερες ασφαλείας. Μετά τις επιθέσεις, κατευθύνθηκε προς το ΚΤΕΛ Κηφισού και τελικά έφτασε στην Πάτρα, όπου και εντοπίστηκε από τις αρχές έπειτα από συντονισμένες ενέργειες.

Καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό του έπαιξαν οι πληροφορίες από το συγγενικό του περιβάλλον, καθώς και η ταυτοποίησή του από υπαλλήλους του ΕΦΚΑ. Οι αρχές κινητοποιήθηκαν άμεσα, στήνοντας μπλόκα και ειδοποιώντας τις αστυνομικές υπηρεσίες εκτός Αττικής.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, ο 89χρονος φέρεται να είχε έντονη εμμονή με υπόθεση που αφορούσε τη συνταξιοδότησή του, καθώς βρισκόταν σε μακροχρόνια διαμάχη με τον ΕΦΚΑ. Σε επιστολές που άφησε πίσω του, επιχειρεί να εξηγήσει τα κίνητρα των πράξεών του, επικαλούμενος την άρνηση χορήγησης σύνταξης στην Ελλάδα, παρά τα χρόνια εργασίας του.

Οι αρχές ερευνούν παράλληλα τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύτηκε τα όπλα, καθώς διαπιστώθηκε ότι ήταν παράνομα. Σημειώνεται ότι στο παρελθόν του είχε αφαιρεθεί άδεια οπλοκατοχής, ενώ είχε απασχολήσει και για περιστατικά που σχετίζονταν με την ίδια υπόθεση.

Η υπόθεση αναδεικνύει σοβαρά ερωτήματα τόσο για τα κενά ασφαλείας σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και για τη διαχείριση περιστατικών με άτομα που εμφανίζουν επικίνδυνη συμπεριφορά, με τις έρευνες να συνεχίζονται σε πολλαπλά επίπεδα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version