Τετάρτη, 19 Αυγούστου

Η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε τη σημασία που έχει για την επόμενη ημέρα να μην καταρρεύσει η παραγωγική βάση, αναφέρθηκε στη χρήση προστατευτικής μάσκας, ζητώντας να υπάρξει διατίμηση στην αγορά, είπε πως αν χρειαστεί να γίνει χρήση του «μαξιλαριού» και έκανε έκκληση για περισσότερα τεστ για τον κορονοϊό.

«Επικίνδυνη άσκηση η άρση των μέτρων χωρίς τεστ»
«Ενάμιση μήνα τώρα, όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες αποδείξαμε ότι όταν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε» είπε ξεκινώντας την ομιλία στην Βουλή, η Φώφη Γεννηματά, λέγοντας παράλληλα ένα μεγάλο μπράβο, «σε όσους βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή» και έδωσαν τη μάχη κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα μας.

«Σιγά-σιγά να ξαναπιάσουμε το νήμα της ζωής μας» είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως στη δεύτερη αυτή φάση που μπαίνουμε, είναι μεγάλη η ευθύνη της κυβέρνησης, καθώς «πρέπει να εξασφαλίσει εκείνες τις προϋποθέσεις που θα μας κρατήσουν ασφαλείς».

Η επόμενη ημέρα, εξαρτάται από την προσωπική ευθύνη αλλά και την αποτελεσματικότητα του Κράτους είπε η κυρία Γεννηματά σημειώνοντας πως «χωρίς επιχειρησιακό σχέδιο, χωρίς περισσότερα τεστ και κινητές ομάδες πρωτοβάθμιας που έχουμε εισηγηθεί εδώ και μήνες, χωρίς αυτά, η άρση των μέτρων γίνεται μια επικίνδυνη άσκηση». Τόνισε πως είναι «αδιανόητο να αλλάξουμε στρατηγική τώρα στην πράξη», υιοθετώντας, όπως είπε, πρακτικές τύπου Τζόνσον περί ανοσίας της αγέλης, ενώ αναφερόμενη στο άνοιγμα των σχολείων, το χαρακτήρισε «ρίσκο», συμπληρώνοντας «τουλάχιστον φροντίστε να δοθούν τα χρήματα στις σχολικές επιτροπές για να διασφαλιστούν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

«Να υπάρξει διατίμηση στις μάσκες»
Η κυρία Γεννηματά ζήτησε παράλληλα, να υπάρχει αυστηρή διατίμηση στις μάσκες όπου ήδη υπάρχει αισχροκέρδεια, τονίζοντας ότι πρέπει παρέχονται δωρεάν στις δημόσιες υπηρεσίες και σε χώρους όπως τα σουπερ μάρκετ, από τη στιγμή που είναι υποχρεωτικές.

«Δεν πρέπει να καταρρεύσει η παραγωγική βάση»
«Αν καταρρεύσει τώρα η παραγωγική βάση της χώρας το κόστος της κρίσης θα είναι πολλαπλάσιο και η ανόρθωση την επόμενη μέρα ακόμα πιο δύσκολη», σημείωσε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ και διευκρίνισε πως το κόμμα της μιλάει για ένα πρόγραμμα νέας αλλαγής.

Εκτίμησε επίσης πως «ο πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δεν έχουν προχωρήσει σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο. Κάνουν λες και κάποια στιγμή θα πατήσουμε ένα κουμπί και ως δια μαγείας θα ξαναρχίσουν να λειτουργούν όλα αυτά που τώρα δεν μπορούν».

«Να βάλουμε χέρι στο μαξιλάρι, αν χρειαστεί»
Ταυτόχρονα, η κυρία Γεννηματά τάχθηκε υπέρ της χρήσης του ταμειακού μαξιλαριού, με στόχο τη στήριξη της οικονομίας, ενώ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός ακόμη μνημονίου.

«Να βάλουμε χέρι στο μαξιλάρι, αν χρειαστεί. Το μέρος του μαξιλαριού που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε προήλθε από την υπερφορολόγηση του λαού. Τώρα είναι η ώρα να αξιοποιηθούν Πότε θα το κάνουμε; Όταν βαδίζουμε σε νέο μνημόνιο, με ευθύνη του κ. Μητσοτάκη;», είπε χαρακτηριστικά.

«Εχουμε μπροστά μας μεγάλη ανηφόρα και δεν ξεκινάμε καλά όταν ζητάτε τα ρέστα για την ύφεση στις αρχές του 2020» σημείωσε, καλώντας το κυβερνών κόμμα να αναλάβει τις ευθύνες του και να ζητήσει συγγνώμη από τον ελληνικό λαό. «Ζητείστε συγγνώμη.Έχετε υποχρέωση να πείτε την αλήθεια. Δείτε τα στοιχεία του συστήματος Εργάνη. Τουρισμός, μικρομεσαίοι και αγρότες βρίσκονται σε μεγάλο κίνδυνο», πρόσθεσε.

Καταγγελίες για κράτος αδιαφάνειας
Στο ίδιο μήκος κύματος, η κυρία Γεννηματά έκανε λόγο για τη δημιουργία ενός κράτους της δεξιάς και της αδιαφάνειας εν μέσω της υγειονομικής κρίσης.

 

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version