Τετάρτη, 19 Αυγούστου

Προειδοποιεί ότι η τήρηση των δεσμεύσεων είναι σημαντική σε μια περίοδο που αμφισβητούνται οι ευρωπαϊκές αξίες και τα δημοκρατικά θεμέλια.

Μήνυμα τήρησης των δεσμεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς τα δυτικά Βαλκάνια, έστειλε ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στη σκιά του γαλλικού «μπλόκου» στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις.

«Οι ηγέτες της ΕE πρέπει να στείλουν ένα ισχυρό μήνυμα ότι, τιμούν τις δεσμεύσεις μας προς τα Δυτικά Βαλκάνια, ειδικά την ώρα που οι Ευρωπαϊκές μας αξίες, αλλά και τα δημοκρατικά θεμέλια, όπως αυτά θεσπίστηκαν μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, τίθενται υπό αμφισβήτηση», δηλώνει ο κ. Παπανδρέου.

Επισημαίνει επίσης, ότι «η έναρξη των ενταξιακών συνομιλιών με τη Βόρειο Μακεδονία και την Αλβανία, είναι απόρροια του γεγονότος πως τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, ιστορία και το κοινό μας μέλλον».

Υπενθυμίζεται ότι χθες, η Γαλλία και η Ολλανδία, απέρριψαν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τις δύο χώρες το 2020 στη συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, προκαλώντας την δυσαρέσκεια της Γερμανίας.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version