Πέμπτη, 16 Απριλίου

Ένταση στη συνάντηση του Τσαβούσογλου με τον Μπορέλ.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε» δήλωσε ο ΥΠΕΞ του Ερντογάν


Με αντίποινα σε ενδεχόμενες νέες κυρώσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς την Τουρκία, λόγω των προκλήσεων της Άγκυρας κατά της Ελλάδας και της Κύπρου, απείλησε τη Δευτέρα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μετά από συνάντηση που είχε στην Άγκυρα με τον επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση λάβει αποφάσεις εναντίον της Τουρκίας, θα είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε. Αυτό δεν θα συμβάλει στη λύση» ο Τούρκος ΥΠΕΞ, σε κοινές δηλώσεις του με τον Ισπανό αξιωματούχο.

Σε ό,τι αφορά την ένταση με τη Γαλλία, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών ισχυρίστηκε ότι η χώρα του απέδειξε ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί της Γαλλίας για πιθανή παρενόχληση εναντίον των πλοίων της στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ εμφανίστηκε προκλητικό ενώπιον του Μπορέλ, λέγοντας:

«Η ΕΕ πρέπει να υποστηρίξει τη λύση και όχι τη σύγκρουση στην Ανατολική Μεσόγειο», πρόσθεσε.

Ο Μπορέλ δήλωσε ότι βρίσκεται στην Τουρκία για να βοηθήσει να βρεθεί μία λύση μέσω του διαλόγου μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για την Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Τσαβούσογλου απάντησε ότι η χώρα του δεν θα επιτρέψει να καταστεί όμηρος, όπως είπε, της Ελλάδας και της Κύπρου και κάλεσε την ΕΕ να είναι «έντιμος μεσολαβιτής».

Μετά τη συνέντευξη τύπου, ο Τσαβούσγλου χάρισε ένα απολυμαντικό χεριών με την ονομασία «Μπορέλ» ύπατο εκπρόσωπο της για τις Εξωτερικές Υποθέσεις.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version