«Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες» υπογράμμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Σχετικά με τη μετακίνηση μεταξύ νομών, στην παρούσα φάση επιτρέπεται για τροφοδοσία, λόγους υγείας και απασχόληση, όπου όλα αποδεικνύονται με τα σχετικά έγγραφα.
Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για τις μετακινήσεις προς τα νησιά.
Ακόμα ένα μήνυμα προς τους πολίτες να μην μαζεύονται σε ανοιχτούς χώρους έστειλε την Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την τακτική ενημέρωση από το υπουργείο Υγείας για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Μιλώντας έμμεσα αλλά και συγχρόνως ξεκάθαρα προς τους πολίτες που μαζεύονται τις τελευταίες μέρες στην κεντρική πλατεία της Αγίας Παρασκευής και άλλους δημόσιους χώρους, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας τόνισε πως «υπάρχει κίνδυνος να τα τινάξουμε στον αέρα… η στάση όλων μας είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης.
Το ότι δεν ζήσαμε τις εικόνες άλλων χωρών με εκατόμβες νεκρών είναι αποτέλεσμα της υπεύθυνης συμπεριφοράς. Κάθε ανεύθυνη κίνηση σήμερα θα φέρει αρνητικά αποτελέσματα τις επόμενες ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση για τους όρους λειτουργίας των σχολείων, τους κανόνες υγιεινής και τον μέγιστο επιτρεπόμενο αριθμό μαθητών ανά αίθουσα.
Σχετικά με τη μετακίνηση μεταξύ νομών, στην παρούσα φάση επιτρέπεται για τροφοδοσία, λόγους υγείας και απασχόληση, όπου όλα αποδεικνύονται με τα σχετικά έγγραφα. Οι μετακινήσεις προς επαρχία αναμένεται να αρχίσουν από τις 18 Μαΐου, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οδηγίες για τις μετακινήσεις προς τα νησιά.