Σάββατο, 4 Ιουλίου

Μετά το χθεσινό τρομακτικό ρεκόρ των 1.259 νέων κρουσμάτων κορονοϊού, τόσο η επιστημονική κοινότητα όσο και η πολιτική ηγεσία της χώρας βρίσκονται σε πλήρη εγρήγορση ώστε να βρουν τρόπους ανακοπής της διασποράς.

Τη δραματική έκκληση του Σωτήρη Τσιόδρα ακολούθησε σήμερα η προειδοποίηση του καθηγητή Μανώλη Δερμιτζάκη, ο οποίος εξέφρασε τον φόβο ότι «μπορεί να ζήσουμε στην Ελλάδα σκηνές Ιταλίας με 5.000 και 6.000 κρούσματα την ημέρα και να βγει η κατάσταση εκτός ελέγχου».

Ο κ. Δερμιτζάκης σημείωσε ότι «τα νούμερα που βλέπουμε είναι πριν από τα τελευταία μέτρα. Χρειάζεται μείωση με τα μέτρα, η σταθεροποίηση δεν φτάνει»

«Εκτός έλεγχου σημαίνει αυτό που βλέπαμε στην Ιταλία  τον Μάρτιο. Μπορεί να τα ξαναδούμε αυτά και στην Ιταλία, μπορεί να τα δούμε και στην Ελλάδα. Φοβάμαι να μην υπάρχει χωρητικότητα για ΜΕΘ στους ασθενείς COVID. H Ελλάδα βρίσκεται απόλυτα στην πορεία που βρίσκονταν άλλες χώρες πριν από δύο με τρεις εβδομάδες και αντιμετωπίζουν τέτοιο πρόβλημα», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Δερμιτζάκης.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version