Οι εικόνες συνωστισμού και συγχρωτισμού προκάλεσαν την παρέμβαση των ανδρών της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και τα πρώτα τσουχτερά πρόστιμα δεν άργησαν να πέσουν. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση του μπιτς μπαρ Alemagou στην παραλία Φτελιά , όπου εκατοντάδες εκδρομείς συνωστίσθηκαν, αδιαφορώντας για τα μέτρα ασφαλείας.
Αποτέλεσμα ήταν να επιβληθεί πρόστιμο, ύψους 20.000 ευρώ στο γνωστό μπιτς μπαρ καθώς και «λουκέτο» 60 ημερών, όπως ακριβώς ορίζει η σχετική νομοθεσία.
Τις εικόνες συγχρωτισμού σχολίασε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 και ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, ο οποίος επιβεβαίωσε ότι «επιβλήθηκε πρόστιμο σε beach bar και σφράγισμα του καταστήματος για μεγάλο διάστημα, αφού διαπιστώθηκαν διάφορες παραβάσεις για μη τήρηση των μέτρων, μια εκ των οποίων ήταν η μη τήρηση αποστάσεων, καθώς οι ελεγκτές είδαν ότι χόρευε ο ένας πελάτης επάνω στον άλλο».