Σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας κηρύσσεται η Περιφερειακή Ενότητα Λέσβου, για λόγους δημόσιας υγείας, κατόπιν εντολής του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας, Νίκου Χαρδαλιά, και απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Παπαγεωργίου.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η εν λόγω κατάσταση έκτακτης ανάγκης ισχύει από σήμερα, 9 Σεπτεμβρίου 2020, και για τέσσερις μήνες.
Η πυρκαγιά που ξέσπασε στο ΚΥΤ της Μόριας στη Λέσβο κατέστρεψε ολοσχερώς τις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας, με συνέπεια να μείνουν άστεγοι 3.500 μετανάστες.
Άραγε που θα πάνε αυτοί οι άνθρωποι;
Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση από τον Γιώργο Κουμουτσάκο
Ο κ. Κουμουτσάκος επισήμανε ότι θα δοθεί ιδιαίτερη προτεραιότητα στις ευάλωτες ομάδες και επισήμανε ότι τα 408 ασυνόδευτα ανήλικα είναι ήδη ασφαλή σε ξενοδοχεία και άλλες ασφαλείς περιοχές.
Παράλληλα, ο κ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι βάσει των πληροφοριών δεν έχει καταγραφεί καμία απώλεια ζωής. Παράλληλα, σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή αποτελεί προτεραιότητα η κατάσβεση των εστιών και η κατόπτευση της περιοχής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι 3.000 μετανάστες που βρέθηκαν άστεγοι μετά την πυρκαγιά που κατέκαψε το ΚΥΤ της Μόριας, θα μεταφερθούν ως απόψε το βράδυ σε σκηνές που θα εγκατασταθούν σε οικισμούς της Μόριας ή σε χώρους δίπλα στον οικισμό. Οι υπόλοιποι 11.500 μετανάστες θα εξακολουθήσουν να μένουν στους οικισμούς.