Τηλεδιάσκεψη του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δύο μέρες πριν από τη νέα συζήτηση των Ευρωπαίων ηγετών.
Στο επίκεντρο το σχέδιο οικονομικής αντιμετώπισης του κορονοϊού.
Επαφές και για τις ελληνοτουρκικές προκλήσεις.
Το ζήτημα της οικονομικής αντιμετώπισης του κορονοϊού καθώς και οι συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις στην ανατολική Μεσόγειο βρέθηκαν στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης που είχε την Τρίτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.
Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από το Μέγαρο Μαξίμου, η επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον Βέλγο αξιωματούχο έγινε εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ που θα διεξαχθεί μέσω τηλεδιάσκεψης μεθαύριο, Πέμπτη.
Σύμφωνα με τους συνεργάτες του, ο πρωθυπουργός επισήμανε ιδιαίτερα την ανάγκη αποκατάστασης της ομαλής λειτουργίας της ενιαίας αγοράς και ζήτησε οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες να επεξεργαστούν ένα συνεκτικό πλαίσιο για την εξομάλυνση των μεταφορών και της τουριστικής δραστηριότητας.
Ο κ. Μητσοτάκης συζήτησε, επίσης, με τον πρόεδρο Μισέλ την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.
