Με πρόταση της Φώφης Γεννηματά- Σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών- Ανεβαίνει το πολιτικό θερμόμετρο

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Στις 11:00 θα ξεκινήσει στη Βουλή, η συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως, για τη διαχείριση της πανδημίας και τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Φώφη Γεννηματά

Η συζήτηση πραγματοποιείται μετά την υιοθέτηση της πρότασης της προέδρου του ΚΙΝΑΛ, Φώφης Γεννηματά, για την ανάγκη σύστασης και στήριξης ενός αποτελεσματικού εθνικού σχεδίου αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της στην οικονομία.

Η Φώφη Γεννηματά, θα καλέσει την κυβέρνηση σε συνεννόηση προκειμένου να σχεδιαστεί συγκροτημένη εθνική στρατηγική για την ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας και την ανάσχεση των οικονομικών της συνεπειών.

Τι θα πει ο Μητσοτάκης

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, θα τοποθετηθεί πρώτος ανοίγοντας τη διαδικασία, με μία εκτενή ενημέρωση γύρω για τους εμβολιασμούς και τα self test, καθώς και για το σχέδιο σταδιακού ανοίγματος της οικονομίας.

μητσοτάκης

Θα αναφερθεί επίσης  στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τον οδικό χάρτη 170 μεγάλων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων, τονίζοντας την αύξηση τόσο των επενδύσεων μέσα στα επόμενα έτη καθώς και την αύξηση του  ΑΕΠ κατά 7 μονάδες.

Τέλος, αναμένεται να παρουσιάσει το σχέδιο της κυβέρνησης για στήριξη της εστίασης, με 330 εκατομμύρια ευρώ, για την επιδότηση 34.000 επιχειρήσεων.

Σε τι θα αναφερθεί ο Τσίπρας

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, θα συνεχίσει τη σκληρή κριτική προς την κυβέρνηση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα ζητήματα γύρω από τη διαχείριση της πανδημίας αλλά και της οικονομίας, ενώ θα υποστηρίξει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν είναι σε θέση να διαχειριστεί όπως πρέπει το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα υπογραμμίσει την αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας, που έχει ως αποτέλεσμα σήμερα η χώρα να μετρά πάνω από 7500 νεκρούς και μάλιστα σε συνθήκες lockdown.

Ως προς τη στήριξη του Εθνικού Συστήματος Υγείας, ο Αλέξης Τσίπρας θα τονίσει πως η κυβέρνηση δεν το στηρίζει, καθώς ούτε στους χώρους δουλειάς, ούτε στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς λήφθηκαν μέτρα προστασίας. Θα επισημάνει δε, πως ο προϋπολογισμός του 2021 προβλέπει 600 εκατομμύρια λιγότερα για την υγεία, ενώ οι μόνιμες θέσεις στην δημόσια υγεία μειώθηκαν σε σύγκριση με πέρυσι κατά 1.680.