ΚΚΕ: Η κυβέρνηση συνεχίζει στον αυταρχικό της κατήφορο και την ένταση της καταστολής

Με αφορμή την εκκένωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ από δυνάμεις της Αστυνομίας σήμερα τα ξημερώματα, το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος σε ανακοίνωσή του τονίζει πως «απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας».

«Σήμερα, Πέμπτη 11/3/2021, προχώρησε στην εκκένωση της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ, δημιουργώντας παράλληλα ένα κλίμα αστυνομοκρατίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης με την παρουσία ισχυρών δυνάμεων, ελικοπτέρων που πετάνε πάνω από την πόλη, ενώ δεν δίστασε ακόμα και να απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στο ΑΠΘ.

Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση απαντά στα προβλήματα με καταστολή. Μπροστά στο αίτημα των φοιτητών να ανοίξουν τα πανεπιστήμια, που παραμένουν έναν χρόνο τώρα κλειστά, λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας της υγείας, για να μπορέσουν οι φοιτητές να γίνουν ξανά φοιτητές, η κυβέρνηση απαντά με βία και καταστολή.

Ενδεικτικό των στοχεύσεών της είναι ότι η επιχείρηση έγινε ενώ ήδη είχε ανακοινωθεί ότι η κατάληψη θα λήξει σήμερα το πρωί.

Το κλίμα τρομοκρατίας δεν θα περάσει. Απέναντι στην αντιλαϊκή τους πολιτική θα βρίσκουν συνέχεια την αντίδραση του λαού και της νεολαίας.

Τώρα να παρθούν όλα τα μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των πανεπιστημίων.

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι προσαχθέντες» καταλήγει ο Περισσός.