Τρίτη, 29 Νοεμβρίου

«Είμαστε σε συνεχή ανασφάλεια», δήλωσε ο πρόεδρος των σταθμαρχών

Σοκαριστικές είναι οι εικόνες που έχουν κυκλοφορήσει μέσα από τον σταθμό του μετρό Ομόνοια και τον άγριο ξυλοδαρμό σταθμάρχη από δύο άνδρες.

Όπως φαίνεται καρέ καρέ στο βίντεο, οι δράστες τον κλοτσούν και τον χτυπούν στο κεφάλι. Όλα ξεκίνησαν όταν ο σταθμάρχης που επέβαινε στον ίδιο συρμό με τους δύο άνδρες τούς ζήτησε να κατεβάσουν τα πόδια τους από τα καθίσματα και να φορέσουν τις μάσκες τους. Οι δύο άνδρες τού επιτέθηκαν φραστικά και, όταν εκείνος αποβιβάστηκε, τον ακολούθησαν.

Μετά σημειώθηκαν οι σκηνές βίας, όπου οι δράστες χτυπούν τον σταθμάρχη με γροθιές και κλοτσιές.

Η τοποθέτηση του προέδρου του Συνδικάτου Σταθμαρχών

«Ασφαλώς έχουν φοβηθεί όλοι οι συνάδελφοι. Είμαστε σε συνεχή ανασφάλεια. Πάμε στη δουλειά μας και δεν ξέρουμε αν θα γυρίσουμε ή θα καταλήξουμε στο νοσοκομείο», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Συνδικάτου Σταθμαρχών, Λεωνίδας Γεωργόπουλος.

Η ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ

«Η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ Α.Ε. καταδικάζει απερίφραστα και με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απρόκλητη επίθεση που δέχτηκε σήμερα, εντός συρμού του μετρό, εργαζόμενος – υπεύθυνος σταθμού της εταιρείας την ώρα που μετέβαινε στον χώρο εργασίας του, επίθεση που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρό τραυματισμό του και τη διακομιδή του σε νοσοκομείο.

Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης 13 Ιανουαρίου 2021, όταν κατά τη διάρκεια της διαδρομής από την Ανθούπολη προς την Ομόνοια ο εν λόγω εργαζόμενος ζήτησε από δύο νεαρούς επιβάτες να φορέσουν τη μάσκα τους και στον έναν εξ αυτών να κατεβάσει τα πόδια του από το κάθισμα.

Οι δύο νεαροί αρχικά επιτέθηκαν φραστικά στον υπεύθυνο σταθμού της ΣΤΑΣΥ, ενώ στη συνέχεια, και αφού αυτός αποβιβάστηκε στην Ομόνοια, τον ακολούθησαν και στην αποβάθρα του σταθμού τον γρονθοκόπησαν με βιαιότητα, ενώ τον χτύπησαν με κλοτσιές και σε διάφορα άλλα σημεία του σώματός του.

Το θύμα, με πόνους στο πρόσωπο και το σώμα του, μεταφέρθηκε σε χώρο του σταθμού, απ’ όπου τον παρέλαβε έπειτα από λίγο το ΕΚΑΒ για να τον μεταφέρει σε νοσοκομείο, ενώ οι δράστες διέφυγαν.

Έρευνα για το περιστατικό και τον εντοπισμό των δραστών διενεργεί η Ελληνική Αστυνομία, ενώ η ΣΤΑΣΥ θα συμβάλει με κάθε μέσο και κάθε τρόπο στην αστυνομική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι δράστες και να τους καταλογιστούν οι προβλεπόμενες από τον νόμο κυρώσεις.

Παράλληλα, η διοίκηση της ΣΤΑΣΥ θα συνδράμει στη λήψη όλων των απαιτούμενων μέτρων για την αποτροπή στο μέλλον ανάλογων βίαιων περιστατικών κατά εργαζομένων της, ενώ προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε να εμπεδωθεί σε όλους τους πολίτες το αίσθημα σεβασμού που απαιτείται να έχουν κατά τη διάρκεια της χρήσης των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, και κυρίως απέναντι στους εργαζόμενους πρώτης γραμμής σε αυτά».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρίση στην αγορά: Προς λουκέτο το 50% των καταστημάτων στην εστίαση

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version