Κακλαμάνης: Απαράδεκτη η βία στη Ν. Σμύρνη – Μην κατηγορείτε για όλα τον πρωθυπουργό

Του Μάκη Θεοδώση

Μεμονωμένο, αλλά  πλήρως καταδικαστέο περιστατικό χαρακτήρισε ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης τα επεισόδια της Κυριακής στη Ν. Σμύρνη στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6.

Πρόσθεσε, μάλιστα, πως είναι κουραστικό πλέον για ό,τι γίνεται να μετατίθεται η ευθύνη προσωπικά στον πρωθυπουργό. Τόνισε πως «ο εκάστοτε πρωθυπουργός έχει την πολιτική ευθύνη, που κανείς δεν αρνήθηκε, και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει και στη Βουλή όταν χρειάζεται την πολιτική ευθύνη», όμως –όπως υπογράμμισε– ό,τι στραβό γίνεται να καταλογίζεται στον πρωθυπουργό, «ε, πάει πολύ».

Μεγάλη βοήθεια από τον ιδιωτικό τομέα

Μιλώντας για το Ε.Σ.Υ., ο κ. Κακλαμάνης χαιρέτισε την παραχώρηση των δύο ιδιωτικών κλινικών (ΛΗΤΩ και Ιατρικό Κέντρο Περιστερίου) στο Ε.Σ.Υ. για την αντιμετώπιση των Covid-19 περιστατικών. Ενώ αποκάλυψε ότι εντός της ημέρας ενδεχομένως να ανακοινωθεί και η συμμετοχή του «Ερρίκος Ντυνάν». Χοντρικά –όπως είπε– είναι περίπου 200 κρεβάτια επιπλέον, τα οποία θα βοηθήσουν στο μεγάλο κύμα της πανδημίας.

Πάντως, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όπως ανέφερε, πλέον το κύριο βάρος φεύγει από τη λογική επιτήρηση και πηγαίνει στην κλινική αντιμετώπιση των περιστατικών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία. Σημείωσε δε πως δεν είναι η ώρα για κριτική, γιατί «είναι επικίνδυνο να κάνεις τον έξυπνο εκ του ασφαλούς».

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα απαντήσει την ερχόμενη Παρασκευή στη Βουλή στην επίκαιρη ερώτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τα περιστατικά αστυνομικής βίας.