Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ”τράβηξε ” το αυτί σε κορυφαίους υπουργούς που ξεφεύγουν από την κοινή συνισταμένη του Μαξίμου- Ποιοι βγήκαν εκτός ”γραμμής”

Του Μάκη Θεοδώση

Τα «καρφιά» του Κυριάκου Μητσοτάκη

«Εάν υπήρξαν τέτοια φαινόμενα στο παρελθόν, που υπήρξαν, θα διορθωθούν. Διορθώνονται, θα έλεγα. Και οι Υπουργοί έχουν υποχρέωση να υπηρετούν την κεντρική γραμμή. Να μην προκαταλαμβάνουν αποφάσεις. Οι αποφάσεις λαμβάνονται συλλογικά και η ευθύνη πάντοτε -ξέρετε- της κυβέρνησης, είναι συλλογική. Δεν βγάζει κανείς την ουρά του έξω από το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά. Μάλιστα, λίγο αργότερα πήγε ένα βήμα παραπέρα, υπογραμμίζοντας ότι ήδη πήρε τα… μέτρα και κατά συνέπεια, όπως είπε, «από εδώ και στο εξής πιστεύω ότι θα δείτε μεγαλύτερη συμμόρφωση και ενδεχομένως και λιγότερες παρουσίες». Με άλλα λόγια, ο πρωθυπουργός έδωσε ήδη εντολή προκειμένου πρωτοκλασάτοι Υπουργοί να μπει φρένο στα παράθυρα των τηλεοράσεων.

Στο «στόχαστρο» του πρωθυπουργού βρέθηκε και ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος μάλλον είχε μια διαφορετική άποψη για τον αυστηρό λοκντάουν. Ναι μεν έμαθε τη δήλωση του κ. Κικίλια στον τηλεοπτικό αέρα, εντούτοις έσπευσε ακαριαία να τονίσει ότι «αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες. O κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι..». Μάλιστα, επέμεινε ότι το σημερινό lockdown σε σχέση με αυτό του περασμένου Μαρτίου είναι τα κλειστά σχολεία και το click away στην αγορά.

Επίσης, ορισμένοι θεωρούν ότι όσα είπε ο Κ. Μητσοτάκης στον Α. Παπαχελά φωτογράφιζαν και την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως. Κι αυτό διότι μέχρι την τελευταία στιγμή υποστήριζε ότι τα σχολεία θα παραμείνουν ανοικτά ενώ η εισήγηση, τελικά, των λοιμωξιολόγων ήταν διαφορετική. Όμως το μεγαλύτερο φάουλ το χρεώνεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που ανακοίνωσε το ολικό λοκντάουν στον αέρα του καναλιού Open, προκαλώντας έντονη δυσφορία στον πρωθυπουργό γιατί ήταν και υπότροπος.