Κλειστά τα καταστήματα-σχολεία- Το εμβόλιο θα δώσει την νίκη

Του Μάκη Θεοδώση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στην εξαγγελία καθολικού lockdown διάρκειας τριών εβδομάδων και συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί της Πέμπτης 11/02/2021 μέχρι τις 6 το πρωί της Δευτέρας 28/02/2021.

Ο πρωθυπουργός εξήγησε την απόφαση του τονίζοντας πως «προχωρεί στην αυστηροποίηση των μέτρων με εισήγηση των λοιμωξιολόγων και με κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας.

Συμπληρώνεται ένας χρόνος από την πανδημία και η Ελλάδα αντιστέκεται θετικά στις επιθέσεις του ιού. Σε ένα δυναμικό φαινόμενο, επιλέγουμε μέτρα με σκοπό να προλαμβάνουμε» πρόσθεσε.

«Ήταν μεγάλη ανάσα για την αγορά η εναλλαγή της λειτουργίας της για δύο εβδομάδες από το να παρέμεινε τέσσερις κλειστή» υπογράμμισε.

Δύο στοιχεία μας οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, η αύξηση νοσηλειών στην Αττική και οι μεταλλάξεις του ιού. Θέλουμε να έχουμε την πρωτοβουλία και με το εμβολιασμό θα νικήσουμε, τον Απρίλιο θα έχουμε καλύτερη εικόνα» τόνισε.

Τι θα ισχύει

«Από την Πέμπτη λοιπόν θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα, τα σχολεία θα λειτουργούν εξ αποστάσεως μέχρι τις 28 φλεβάρη
Γνωρίζω πόσο οδυνηρό για τους επαγγελματίες είναι αυτό αλλά με αυτή την προσπάθεια θα έχουμε νωρίτερα την επάνοδο. Με τα γνωστά εργαλεία θα στηρίξουμε τις επιχειρήσεις. Νιώθω την παιδική απομόνωση, έχω και εγώ παιδί στο σχολείο, δεν είναι πολλοί αυτοί που μας κλείνουν αλλά ο ιός» πρόσθεσε.

«Μην χάνουμε τη μεγάλη εικόνα , σήμερα αρχίζει το τέλος αυτής της περιπέτειας, με τον ήλιο του εμβολίου να φωτίζει το δρόμο μας. Η βεντάλια των περιορισμών θα ανοιγοκλείνει ανάλογα. Κάνουμς ένα μεγάλο βήμα, να τηρήσουμε τα μέτρα για να πετύχουμε, κατέληξε ο πρωθυπουργός