Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέπτυξε το μοντέλο λειτουργίας που επιθυμεί η κυβέρνηση για τα ΑΕΙ με βάση την ελευθερία και υποδειγματική δημοκρατία. Να θωρακιστεί το Πανεπιστήμιο και η νεολαία να προσδώσει το μέλλον της χώρας. – Η Βουλή λειτουργεί και δεν μπαίνει σε καραντίνα

Του Μάκη Θεοδώση

Οι μεταρρυθμίσεις έχουν τέσσερις κατευθύνσεις: διασφάλιση στοιχειώδους ικανότητας φοίτησης με ελάχιστη βάση εισαγωγής από τα ίδια τα ΑΕΙ, φοίτηση εκεί που επιθυμεί ο κάθενας και όχι τυχαία επιλογή, χρονικό όριο αποφοίτησης με πρόνοια για τους εργαζόμενους και καταπολέμηση της ανομίας.

Μόλις το 9% των των εγγεγραμένων γίνονται πτυχιούχοι με βάση τα στοιχεία, 3 στους 10 είναι αιώνιοι φοιτητές ή εγκαταλείπουν τις σπουδές τους και τα τέσσερα χρόνια φτάνουν τα επτά για την αποφοίτησηη. Οι σχολές γίνονται λαβύρινθοι και σκοτεινές αποθήκες ιδεών.

«Προχωράμε στην αναβάθμιση για τον 21ο αιώνα, δεν θα συνεχιστεί το καθεστώς η παραβατικότητα να θεωρείται ακτιβισμός, όχι πια στην ακινησία του ρωμαλέου φοιτιτικού κινήματος. Η πρόοδος απιτεί δημοκρατία οι λίγοι δεν καθορίζουν την καθημερινότητα των πολλών, το κράτος οφείλει να προστατέψει το θεσμό της Παιδείας» επεσήμανε.

Για τη διαφωνία των πρυτάνεων , ανέφερε πως «όλοι συμφωνούν για τη βάση εισαγωγής , είναι επιφυλακτικοί για το μέτρο αστυνόμευσης αλλά δεν προτείνουν κάτι άλλο. Η είσοδος σε εργαστήρια και αίθουσες ελέγχεται σε όλο τον κόσμο. Η παραβατικότητα μέχρι και βιασμούς γίνονται μόνο σε δικά μας ιδρύματα.

Οι κάμερες θα βρίσκονται μόνο εκεί που χρειάζεται, σε γειτνίαση με δάση και μη ξεχνάτε πως οι κάμερες έδειξαν τους δράστες του ξυλοδαρμού του εργαζόμενου στο Μετρό, πρόσθεσε..

Δυο διαφορετικοί  κόσμοι

«Οι ταξικοί αγώνες καθηλώνουν τα ΑΕΙ ενώ όσοι θέλουν ένα μονοπάτι προόδου για τους νέους θα συμφωνήσουν με τις αλλάγές αυτές. Η δωρεάν Παιδεία γίνεται Χίμαιρα με τα χαμένα εξάμηνα. Σίγουρα οι πλούσιοι φεύγουν στο εξωτερικό ενώ οι φτωχοί στερούνται με αυτή την άρρωστη κατάσταση» υπογράμμισε.
Άκρα σιωπή γιατί επί ΣΥΡΙΖΑ παραδόθηκαν στο εξτρεμισμό καιο το έγκλημα κάθε Σαββατοκύρικο, το Κράτος συνθηκολόγησε με την παρανομία. Φτάσατε στο σημείο να υπερασπίζεστε τον Κουφοντίνα, είπε μεταξύ των άλλων, κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης.