Συρίγος: Δεν υπάρχει η ώριμη Αριστερά πια- Πανεπιστημιακή Αστυνομία τον Σεπτέμβρη

Του Μάκη Θεοδώση

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος σε τοποθέτηση του για την τουρκική άσκηση «ΓΑΛΑΖΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ» που έχει αρχίσει στην Ανατολική Μεσόγειο, εξήγησε πως« διαφαίνεται μια προσπάθεια επιστροφής στο μαντρί της Τουρκίας. Επίσης επαναπροσδιορίζεται η σχέση της με την Αμερική, ο Ερντογάν το φέρει ”βαρέως” που δεν μπορεί να συνομιλήσει με τον Μπάιντεν» υπογράμμισε.

«Γίνονται συζητήσεις κάτω από το νερό, διεργασίες που δεν έρχονται στην επιφάνεια, για να ξαναέρθουν κοντά και η Τουρκία θέλει να λύσει το θέμα με τους S-400. Κρίσιμος ο ρόλος της Γερμανίας που αποτελεί δίαυλος επικοινωνίας της γείτονος με τη Δύση. Αφήνει στην άκρη την Ελλάδα αυτή την στιγμή, το μεζεδάκι που θα ζητήσει η Τουρκία στο πιάτο , θα είναι η Ανατολική Μεσόγειος.
«Αν υποχωρήσει η Τουρκία με τους πυραύλους θα θέλει ένα αντάλλαγμα είτε στη Συρία είτε στην Ανατολική Μεσόγειο, είτε με στη Λιβύη. με τους Ρώσους» τόνισε ο κ. Συρίγος.
Επεσήμανε πως «οι Τούρκοι δεν θα βγάλουν ερευνητικά πλοία, αγόρασαν τέταρτο γεωτρύπανο, έχουν δαπανήσει ένα δισ.ευρώ, δεν θα τα αφήσουν στο λιμάνι, θα τα βγάλουν στη θάλασσα» εξήγησε.
Για το Δημήτρη Κουφοντίνα απάντησε πως « συγκρίνω το σήμερα με το 1989 όπου καλλιεργήθηκε ο διχασμός, τότε υπήρχε η ώριμη Αριστερά. Τώρα ψάχνουμε πρυτάνεις να χαρακτηρίζονται δωσίλογοι της χούντας.
«Ο νόμος για τα ΑΕΙ θα εφαρμοστεί και η Πανεπιστημιακή Αστυνομία θα συστηθεί μέχρι το Σεπτέμβριο.. Όσον αφορά τα εργαστήρια στα πανεπιστήμια, τόνισε πως «η δια ζώσης παρουσία δεν υφίσταται μέχρι τον Ιούνιο. Εξετάζεται όμως στην Ιατρική να γίνει εξαίρεση με τη λύση του πρότερου εμβολιασμού των φοιτητών κατέληξε ο κ. Συρίγος.