Ο ΕΟΦ θα εξετάσει την περίπτωση- Δεν τίθεται θέμα αυστηρότερων μέτρων

Του Μάκη Θεοδώση

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 6 το απόγευμα και τις καθημερινές δεν τίθεται αυτή την στιγμή εξήγησε η υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη

Για την παράταση του lockdown απάντησε πως «θα εξαρτηθεί από τα επιδημιολογικά δεδομένα και όταν το επιτρέψουν, θα ακούσουμε τους ειδικούς. Υπάρχει μια πιθανότητα μικρής παράτασης» πρόσθεσε.

Για το «έξυπνο ακορντεόν» της αγοράς η υφυπουργός υγείας Ζωή Ράπτη τόνισε πως «είχαμε σωστή στρατηγική, να ανοιγοκλείνει η αγορά , ανάλογα με τη μεταβολή των δεδομένων της πανδημίας. Στο τραπέζι βρίσκονται τώρα, η Θεσσαλονίκη, η Αχαϊα και η Κρήτη που παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο. Τα μισά από τα κρούσματα είναι στην πρωτεύουσα.».

Επεσήμανε επίσης πως « ανοίγει η πλατφόρμα για ηλικίες από 60-64 ετών καθώς και παίρνουν την σειρά τους και οι συμπολίτες μας από 75-79 ετών. Επίσης ανέφερε πως «το επεσόδιο με την παράλυση της νοσηλεύτριας, θα αποφανθεί ο ΕΟΦ και πρέπει να γίνουν λεπτομερείς εξετάσεις. Δεν έχει αποδειχθεί πως έχει σχέση το εμβόλιο της πανδημίας και παγκοσμίως θεωρείται επιβεβλημένο να εμβολιάζονται ασθενείς με νευρολογικές παθήσεις.

«Πάνω από 150 εκατ. εμβολιασμοΊ δεν έχουν προκαλέσει σοβαρές παρενέργειες και συνομίλησα με την νοσηλεύτρια τηλεφωνικά και η εικόνα της είναι καλύτερη. Θα την επισκεφτώ την Δευτέρα που θα είμαι στην Κέρκυρα, αποκάλυψε.

Για την αργοπορία της εφαρμογής των μέτρων απάντησε πως « ακολουθούμε τις εκθέσεις των επιδημιολόγων για τα λύματα που εκτοξεύτηκαν στο 200% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και λάβαμε υπόψη και το πόρισμα του καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα».