Κορονοϊός: Σήμερα η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την αναβολή του Euro 2020
Σχέδια για φθινόπωρο ή καλοκαίρι 2021
Eνωμένες ομοσπονδίες και λίγκες ζητούν από την UEFA αναβολή του Euro

Σήμερα η UEFA αναμένεται να ανακοινώσει την αναβολή του Euro 2020, προγραμματισμένο να διεξαχθεί σε 12 πόλεις από 12 Ιουνίου έως 12 Ιουλίου, γιορτάζοντας 20 χρόνια διαδρομής.

Θα συμβεί κατά την διάρκειας μίας μεγάλης τηλεδιάσκεψης, όπου θα συμμετάσχουν, οι 55 ομοσπονδίες, οι λίγκες, η ECA (ευρωπαϊκή ένωση συλλόγων), και η FIFPro (ένωση ποδοσφαιριστών).

Όπως αναφέρεται στον ευρωπαϊκό Τύπο, το ποδόσφαιρο…παίζει σήμερα τη μελλοντική του αξιοπιστία, την ικανότητά του να παραμείνει δίπλα στον κόσμο, στους φιλάθλους.

Το Euro θα μπορούσε να διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2021, αλλά θα συγκρουόταν με τα σχέδια της FIFA για το πολύ-αναμενόμενο νέο Παγκόσμιο Κύπελλο συλλόγων.

Η λύση για μετάθεσή του λίγους μήνες αργότερα, το φθινόπωρο επίσης είναι κάτι που εξετάζεται, αλλά κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι η πανδημία θα έχει μείνει πίσω.
Το θέμα είναι ότι απόψε στη Νιόν, φαίνεται να έχει αποφασιστεί να γίνει ένα βήμα πίσω, όπως κάνουν όλοι από την εμφάνιση του κορονοϊού.

Eνωμένες ομοσπονδίες και λίγκες ζητούν από την UEFA αναβολή του Euro

Ενωμένες πρόκειται να εμφανιστούν αύριο ομοσπονδίες και ευρωπαικές λίγκες στην τηλεδιάσκεψη με την UEFA για την τύχη του Euro 2020, ζητώντας την μετάθεσή του για τον Ιούνιο του 2021, όπως αναφέρει σήμερα η ιταλική εφημερίδα Gazzetta dello Sport.

«Όλοι ή σχεδόν όλοι ενάντια στο Euro 2020. Χθες, ο πρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας (Γκαμπριέλε) Γκραβίνα, σημείωσε ότι είναι πολύ πιθανό οι λίγκες, οι ομοσπονδίες, οι σύλλογοι και οι φορείς να εμφανιστούν συμπαγείς στην αυριανή τηλεδιάσκεψη με την UEFA και να προτείνουν μετάθεση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τον Ιούνιο του 2021 , ή στο τέλος του 2020, σενάριο που συγκεντρώνει λιγότερες πιθανότητες», αναφέρει η εφημερίδα, σημειώνοντας πως έτσι θα υπάρξει χρόνος για την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων.

Η Ρουμανία ζητάει σήμερα αναβολή του Euro 2020

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Ρουμανίας (FRF) δήλωσε ότι θα ζητήσει από την UEFA να αναβάλει το Euro 2020, εξαιτίας του κορονοϊού κατά τη διάρκεια έκτακτης τηλεδιάσκεψης που θα γίνει σήμερα.

Η πρωτεύουσα της Ρουμανίας, Βουκουρέστι, είναι μία από τις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν το τουρνουά που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Ιουνίου έως τις 12 Ιουλίου.
«Η προστασία της οικογένειας του ποδοσφαίρου και η ενεργός συμμετοχή στα μέτρα που συνιστά η ρουμανική κυβέρνηση και οι διεθνείς αρχές για την προστασία της δημόσιας υγείας είναι μία από τις κύριες αρμοδιότητες του FRF αυτή τη στιγμή», ανέφερε η FRF.