Ο αδελφός του Αλέξη Τσίπρα, Δημήτρης, απαντά στον Άδωνι Γεωργιάδη: «Ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία»

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για την κύρωση της συμφωνίας με την Ελληνικός Χρυσός ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στα ύψη, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα να ζητά από τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη να αποσαφηνίσει την ιστορία με την άδεια κατ’ εξαίρεση από την Πολιτική Προστασία για να πάει ο υπουργός σε βάφτιση.

Μάλιστα, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αν η ανορθόγραφη άδεια δεν είναι γνήσια, οφείλει ο κ. Γεωργιάδης να παραιτηθεί.

Τσίπρας βουλή βήμα

Αναφορικά με την κύρωση της συμφωνίας με την Ελληνικός Χρυσός, ο τέως πρωθυπουργός υπογράμμισε πως η κυβέρνηση παραχωρεί γη και ύδωρ σε έναν ιδιώτη επενδυτή ο οποίος συμπεριφέρεται σαν τσιφλικάς.

«Ο αδελφός του κ. Τσίπρα έχει καταδικαστεί για πλαστογραφία»

Περνώντας στην αντεπίθεση, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο περί όψιμης ευαισθησίας του κ. Τσίπρα απέναντι στην πλαστογραφία, τονίζοντας ότι τον Αύγουστο του 2016, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου, με τον νόμο 4411/16 για την αποσυμφόρηση των φυλακών εξαιρέθηκαν ορισμένα αδικήματα πλαστογραφίας και εξαιτίας αυτής της τροποποίησης ο αδελφός του κ. Τσίπρα «που καταδικάστηκε σε δικαστήριο ως πλαστογράφος δεν μπόρεσε να καταδικαστεί σε ποινή, επειδή είχε προλάβει προηγουμένως ο αδελφός του να του δώσει παραγραφή».

Δημήτρης Τσίπρας: «Ουδέποτε καταδικάστηκα, απαλλάχτηκα από το δικαστήριο»

Στον υπουργό Ανάπτυξης απάντησε με γραπτή δήλωση ο ίδιος ο Δημήτρης Τσίπρας. Όπως ανέφερε, «ουδέποτε καταδικάστηκα, αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο».

Δημήτρης Τσίπρας

Ολόκληρη η δήλωση του Δημήτρη Τσίπρα:

«Με έκπληξη άκουσα σήμερα στη Βουλή τον κ. Γεωργιάδη να αναφέρει ότι δήθεν καταδικάστηκα για πλαστογραφία και ότι δήθεν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε με νόμο να με απαλλάξει. Με το πολιτικό σκέλος της αντιπαράθεσης δεν θα ασχοληθώ. Δεν είναι δουλειά μου. Αλλά όταν η αντιπαράθεση ξεπερνά τα πολιτικά όρια και αγγίζει τα όρια της προσωπικής στοχοποίησης, όχι ως αδελφός του πρώην πρωθυπουργού, αλλά ως απλός πολίτης οφείλω να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και την αλήθεια.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας, λοιπόν, ξεκαθαρίζω ότι ουδέποτε καταδικάστηκα, αλλά απαλλάχθηκα από το δικαστήριο.

Ο νόμος, δε, που προέβλεπε την παραγραφή του συγκεκριμένου πλημμελήματος δεν ψηφίσθηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αλλά από την κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά και δημοσιεύθηκε την 11/10/2013 με υπουργό Δικαιοσύνης τον Χαράλαμπο Αθανασίου, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Μητσοτάκη και υπουργό Υγείας τον Σπυρίδωνα  Άδωνι Γεωργιάδη, οι οποίοι και τον συνυπογράφουν.

Επειδή λοιπόν ουδέποτε καταδικάστηκα για πλαστογραφία, όπως ψευδώς ανέφερε στη Βουλή ο κ. Γεωργιάδης και επειδή ουδέποτε υπήρξε νόμος του ΣΥΡΙΖΑ με στόχο να ευνοήσει προσωπική μου υπόθεση, καλώ τον κ. Γεωργιάδη να διορθώσει τα όσα συκοφαντικά για το πρόσωπό μου, θέλω να πιστεύω από άγνοια, ανέφερε σήμερα από το βήμα της Βουλής».