Ακόμα 55 κρούσματα της νόσου στη χώρα μας ανακοίνωσε την Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας του ΕΟΔΥ.

Στους 125 οι νεκροί, με 4 άτομα να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Οι οδηγίες του καθηγητή για τη χρήση μασκών από το γενικό πληθυσμό.


Σε 2.463 ανέρχονται τα κρούσματα του κοροναϊού Covid-19 στην Ελλάδα, με τον καθηγητή λοιμωξιολογίας του ΕΟΔΥ, Σωτήρη Τσιόδρα, να ανακοινώνει την Τετάρτη ακόμα 55 κρούσματα της νόσου.

Οι νεκροί ανέρχονται σε 125, με 4 άτομα να χάνουν τη ζωή τους από τον κοροναϊό το τελευταίο 24ωρο.

Από τα θύματα, 33 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων ήταν τα 74 έτη και το 90,4% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Συνολικά 52 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 ετών, το 29% είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 85% έχει σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.

Από τις ΜΕΘ έχουν εξέλθει 57 ασθενείς.

Συνολικά στην Ελλάδα έχουν ελεγχθεί 59.241 κλινικά δείγματα.

Σχετικά με τις αποφάσεις της ειδικής επιτροπής του ΕΟΔΥ για τη χρήση μασκών, ο κ. Τσιόδρας δήλωσε ότι η επιτροπή υιοθέτησε τη θέση να χρησιμοποιούνται σε κλειστούς χώρους (μέσα μεταφοράς, σούπερ μάρκετ). Θα υπάρξει επικοινωνιακή στρατηγική για το πώς θα πρέπει να χρησιμοποιείται.

Όπως είπε θα πρέπει να καλύπτεται πλήρως η μύτη και το στόμα και να πλένει τα χέρια πριν και όταν αφαιρεί τη μάσκα. Οι επαναχρησιμοποιούμενες μάσκες πρέπει να πλένονται στους 60 βαθμούς.

Ακόμα, ο κ. Τσιόδρας τόνισε πως πρέπει να υπάρχει αυξημένη επιτήρηση σε νοσοκομειακές δομές. Αν δεν προσέξουμε δεν θα ησυχάσουμε. Σε χώρους που δεν υπήρξε αυξημένη επαγρύπνηση έγινε το κακό. Η απρόσεκτη συμπεριφορά των λίγων πλήττουν τους πολλούς, σημείωσε.