Ο δήμος Αθηναίων πρωτοστατεί με δράσεις πρόληψης- Από κοντά και τα άλλα κόμματα

Του Μάκη Θεοδώση

Μία κίνηση  για την δημιουργία πλαισίου προστασίας από φαινόμενα κακοποίησης στο χώρο του αναλαμβάνει ο Δήμος Αθηναίων, την ώρα που το ελληνικό κίνημα #metoo γίνεται ο μοχλός αποκάλυψης των καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του δήμου, «οι προτεινόμενες ενέργειες θα έχουν νομική διάσταση και αναμένεται να κατατεθούν εντός της εβδομάδας, ενώ θα αφορούν τόσο σε άμεσες, μεσοπρόθεσμες, όσο και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις που θα προστατεύουν κάθε είδους σχέση εντός του πλαισίου λειτουργίας του δήμου».

Αυτό ήταν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου το αντικείμενο της συνάντησης που είχαν χθες, ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αθήνα είσαι εσύ» Παύλος Γερουλάνος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Γερουλάνος ενημέρωσε τη δημοτική αρχή για την πορεία των εργασιών της ομάδας της παράταξης του, αναφορικά με την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σεξουαλικής παρενόχλησης στους εποπτευόμενους από τον Δήμο Αθηναίων φορείς. Σχετικά θα ενημερωθούν και οι υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, ώστε να κατατεθεί στη συνέχεια μία πλήρης και ολοκληρωμένη πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αθηναίων.