Διαφορετικές ώρες προσέλευσης των μαθητών στα σχολεία

Ανά βδομάδα θα ανακοινώνονται οι αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα δήλωσε ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση που έγινε νωρίτερα για την πορεία της πανδημίας. Όπως γνωστοποίησε παρατάθηκε για μια βδομάδα το lockdown, όπως και το κλείσιμο του λιανεμπορίου.

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

«Ο ΕΟΔΥ σήμερα ανακοίνωσε 721 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων οκτώ εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 143494, εκ των οποίων το 52.2% αφορά άνδρες.

Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5579 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 43251 (30.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Ειδικότερα:
  • 386 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 ετών.
  • 265 (68.7%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες.
  • To 85.2%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
  • 950 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 49 νέους θανάτους από τον κορονοϊό, φθάνοντας τους 5195 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3072 (59.1%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω».

Νίκος Χαρδαλιάς

Τι δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς

Τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς θα ισχύσουν από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου έως και τις 18 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί, ενώ κάθε βδομάδα θα ανακοινώνονται νέες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα.

Τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, οι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ειδικά σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου. Θα υπάρχει διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης και χρήση περισσότερων εισόδων. Οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να κάνουν δωρεάν τεστ μέσω της ειδικής πλατφόρμας, όπως έχει γίνει ήδη γνωστό από το υπουργείο Παιδείας.

Τέλος αναφορικά με το λιανεμπόριο, θα ισχύει η απαγόρευση λειτουργίας για τα εμπορικά καταστήματα, τα κομμωτήρια και τα στούντιο αισθητικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ