Την ανησυχία του εκφράζει ο διευθυντής της ΜΕΘ στο «Παπανικολάου» για νέα ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων

«Αυτό που φοβόμαστε όλοι είναι μήπως η μερική αποκλιμάκωση πυροδοτήσει τη σφοδρότητα ενός τρίτου κύματος, δηλαδή μια έκρηξη της πανδημίας, η οποία θα είναι ολέθρια και καταστροφική», δήλωσε ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νικόλαος Καπραβέλος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, εκφράζοντας την ανησυχία του μήπως η μερική αποκλιμάκωση μπορεί να προκαλέσει νέα διασπορά του ιού.

Μάλιστα, ο ίδιος σημείωσε ότι τα σχολεία σε μικρότερο βαθμό θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια τέτοια κατάσταση, αλλά αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη ανησυχία είναι το σταδιακό άνοιγμα του λιανεμπορίου, λέγοντας πως «πρέπει να γίνει με προσοχή και σε άμεση συσχέτιση με το επιδημιολογικό φορτίο και με την κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

«Το δεύτερο κύμα χτύπησε τη Βόρεια Ελλάδα, και μάλιστα με τραγικές συνέπειες. Εάν πυροδοτηθεί αυτό στην Αθήνα, μια πολύ μεγαλύτερη περιφέρεια, οι συνέπειες θα είναι ολέθριες», πρόσθεσε.

τεστ κορονοϊού

«Στο κόκκινο» τα Μεγάλα Καλύβια

Να υπενθυμίσουμε πως από χθες συναγερμός έχει σημάνει στα Μεγάλα Καλύβια, στα Τρίκαλα, όπου και εντοπίστηκαν τέσσερα θετικά κρούσματα του κορονοϊού. Σύμφωνα με τοποθέτηση της Δήμητρας Νάτσινα, η οποία είναι υπεύθυνη κινητών μονάδων υγείας Τρικκαίων, αυτή τη στιγμή υπολογίζεται πως περίπου 15 άτομα νοσούν από τον φονικό ιό στην περιοχή.

Ο Παναγιώτης Λαγαράς, ο κοινοτάρχης των Μεγάλων Καλυβίων, δήλωσε πως πιθανότατα όλα ξεκίνησαν από τη μητέρα του, η οποία μολύνθηκε σε μεγάλο σούπερ μάρκετ των Τρικάλων. Από εκείνη κόλλησε όλη η οικογένεια και στη συνέχεια οι υπόλοιποι κάτοικοι του χωριού.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΕΟΔΥ: Στα 445 τα νέα κρούσματα στη χώρα μας – 36 νεκροί