Τη δυνατότητα να προγραμματίσουν ραντεβού για το εμβόλιο έχουν από σήμερα τα άτομα 80 έως 84 ετών

Ανοίγει σήμερα στις 18.00 η πλατφόρμα για το ραντεβού εμβολιασμού για την ηλικιακή ομάδα 80-84, που εκτιμάται ότι αφορά 417.000 άτομα. Ειδικότερα, οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ομάδα ατόμων πρόκειται να ξεκινήσει σε πέντε μέρες.

Εάν ο πολίτης είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, θα του έρθει αυτόματα μήνυμα και το μόνο που χρειάζεται να κάνει είναι να επιβεβαιώσει το ραντεβού, είτε κατόπιν σύνδεσης με στοιχεία TAXIS στην ιστοσελίδα emvolio.gov.gr είτε επιβεβαιώνοντας το προτεινόμενο ραντεβού μέσω γραπτού μηνύματος (SMS) στον 5ψήφιο κωδικό αποκλειστικής χρήσης 13034.

Οι πολίτες που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα τεχνολογικά μέσα μπορούν να επιβεβαιώσουν το ραντεβού με επίσκεψη στα ΚΕΠ ή τα φαρμακεία.

Σημειώνεται ότι μέσω της εφαρμογής των ραντεβού προγραμματίζεται ταυτόχρονα και ο επαναληπτικός εμβολιασμός.

Η πορεία των εμβολιασμών στη χώρα μας

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε πως έως και χθες είχαν κλειστεί 400.000 ραντεβού για την πρώτη και δεύτερη δόση, είχαν εμβολιαστεί 32.301 πολίτες άνω των 85 ετών, περίπου 81.000 υγειονομικοί και πάνω από 7.000 άτομα σε οίκους ευγηρίας.

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας

Έκτακτη σύσκεψη για τις μεταλλάξεις του κορονοϊού συγκάλεσε για σήμερα το μεσημέρι ο Βασίλης Κικίλιας στο υπουργείο Υγείας.

Στη σύσκεψη θα μετάσχουν ο πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δημήτρης Θάνος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας και οι καθηγητές Σωτήρης Τσιόδρας, Γιώργος Σουρβίνος, Δημήτρης Παρασκευής και Γκίκας Μαγιορκίνης.

Η επιδημιολογική εικόνα της χώρας

Χθες ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ 509 νέα κρούσματα κορονοϊού. 293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα, ενώ 25 έχασαν τη μάχη με τον φονικό ιό.

Τέλος, να σημειωθεί πως στη σημερινή ανακοίνωση ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, θα ανακοινώσει τις νέες αλλαγές στα περιοριστικά μέτρα.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Παγώνη: «Τα σχολεία δεν μπορούν να μείνουν άλλο κλειστά» ‒ Σήμερα οι αποφάσεις