Κυριακή, 26 Μαΐου

Παπαδημούλης: “H συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς”

Ο αντιπρόεδρος του ΕΚ και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Παπαδημούλης, είχε την Τετάρτη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Νταβίντ Σασόλι, με κεντρικό θέμα συζήτησης την άρση της ασυλίας του καταδικασμένου ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Της Μαύρας Σαραντοπούλου

Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέδωσε τις καθυστερήσεις στο συγκεκριμένο θέμα καθυστερημένη λήψη από το ΕΚ του επίσημου αιτήματος από την κυβέρνηση, τονίζοντας μάλιστα πως το αίτημα συνοδεύτηκε με αποστολή δικογραφίας “2 χιλιάδων σελίδων στα ελληνικά”, οι οποίες και έπρεπε να μεταφραστούν, προκαλώντας νέες πρόσθετες καθυστερήσεις στη διαδικασία.

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης από την πλευρά του, τόνισε την ανάγκη να επιταχυνθούν οι διαδικασίες άρσης της ασυλίας εντός του Ευρωκοινοβουλίου, δεδομένου ότι η συνέχιση της συμμετοχής του στο έργο του Ευρωκοινοβουλίου προκαλεί το κοινό αίσθημα και αποτελεί σοβαρό πλήγμα για τους δημοκρατικούς θεσμούς. Παράλληλα, καλωσόρισε την επίσημη έναρξη των διαδικασιών από την Επιτροπή Νομικών Θεμάτων του Ευρωκοινοβουλίου (JURI) και ζήτησε από τον Πρόεδρο Σασόλι την ανάγκη για επίσπευση της διαδικασίας το ταχύτερο δυνατό.

Ο Πρόεδρος του ΕΚ πάντως, σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, υπογράμμισε το προσωπικό του ενδιαφέρον για την υπόθεση και συμφώνησε στην ανάγκη η διαδικασία να προχωρήσει με γοργούς ρυθμούς και με σεβασμό στο ισχύον νομικό πλαίσιο.

Share.

Leave A Reply

Exit mobile version