Συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας

«Η πλήρης, συνεπής και καλόπιστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι κρίσιμη, τόσο για τις διμερείς μας σχέσεις και την περαιτέρω ανάπτυξή τους όσο και για την ενταξιακή διαδικασία της Βόρειας Μακεδονίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση», τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου κατά τη συνάντησή της με τον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Μπουγιάρ Οσμάνι στο Προεδρικό Μέγαρο.

«Είμαι βέβαιη ότι η κυβέρνησή σας, στην οποία κατέχετε κομβική θέση, θα συνεργαστεί στο πλαίσιο των αρχών αυτών, και αυτό θα είναι τόσο προς όφελος της χώρας σας όσο και με τη σχέση της με την Ελλάδα», δήλωσε μεταξύ άλλων η κ. Σακελλαροπούλου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε πως η χώρα παραμένει σταθερός αρωγός στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας, πάντα βέβαια με γνώμονα τα κριτήρια αιρεσιμότητας που έχουν τεθεί και τον σεβασμό στις αρχές της καλής γειτονίας. Μάλιστα, η ίδια πρόσθεσε πως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν εισέλθει σε μια νέα, παραγωγική περίοδο, γεγονός το οποίο πιστοποιείται και από την τακτική ανταλλαγή επαφών σε υψηλό επίπεδο.

Η θέση του υπουργού Εξωτερικών

Ο κ. Οσμάνι, από την πλευρά του, ενημέρωσε για την πορεία εφαρμογής από τη χώρα του της Συμφωνίας των Πρεσπών και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαρίστησε, μάλιστα, την Ελλάδα για τη σταθερή στήριξη που παρέχει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Βόρειας Μακεδονίας.

Τέλος, τόνισε ότι οι διμερείς μας σχέσεις θα ενισχυθούν ακόμη περισσότερο στη βάση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, ενώ διαβεβαίωσε ότι η χώρα του δεσμεύεται πλήρως για την υλοποίηση του σχεδίου δράσης που απορρέει από τη συμφωνία των δύο χωρών.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα «χρυσά παιδιά» της Ολυμπιάδας Ρομποτικής στο Μαξίμου