Την στήριξη της εξέφρασε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Σοφία Μπεκατώρου

Ο «ασκός του Αιόλου» έχει ανοίξει μετά την αποκάλυψη της χρυσής Ολυμπιονίκη, Σοφίας Μπεκατώρου για την σεξουαλική κακοποίηση που δέχθηκε από παράγοντα της Ομοσπονδίας. Ο πολιτικός κόσμος έχει εκφράσει την συμπαράστασή του προς το πρόσωπο της αθλήτριας, μέσα από αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ενώ η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου θέλησε να συναντηθεί μαζί της, σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε μέσα σε εγκάρδιο κλίμα, με την κ. Σακελλαροπούλου μεταξύ άλλων να δηλώνει αργότερα σε ανάρτησή της:

«Συνάντησα σήμερα μια σπουδαία αθλήτρια, μια γυναίκα με σπάνιο ήθος και ψυχική δύναμη, την ολυμπιονίκη Σοφία Μπεκατώρου. Ήταν μια ελάχιστη αναγνώριση της γενναιότητας και της αξιοπρέπειας με τις οποίες κοινοποίησε την τραυματική εμπειρία της. Μια ελάχιστη ένδειξη όχι συμπαράστασης αλλά συμμετοχής σε μια συνθήκη που αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν συχνά οι γυναίκες στον προσωπικό και τον επαγγελματικό τους βίο. Στο πρόσωπό της συναντήθηκα με όλες εκείνες τις γυναίκες που κακοποιήθηκαν, λεκτικά ή σωματικά, που τραυματίστηκαν διά βίου από την ηθική βαναυσότητα της σεξουαλικής επιθετικότητας».

Κατερίνα Σακελλάρπουλου και η Σοφία Μπεκατώρου συνομιλούν

«Η Σοφία Μπεκατώρου έσπασε τη σιωπή – ή μάλλον διέλυσε τη συνωμοσία σιωπής στην οποία εμπλέκονται όσοι γνωρίζουν και δεν μιλούν, όσοι ανακαλύπτουν, δήθεν έκπληκτοι, τα επαίσχυντα μυστικά εκείνων που εκμεταλλεύονται το κύρος τους και καταχρώνται την εξουσία τους σε βάρος των γυναικών που εξαρτώνται απ’ αυτούς επαγγελματικά, κοινωνικά, ακόμη και οικογενειακά. Εύχομαι η γενναία αποκάλυψή της να πνεύσει σαν ορμητικός άνεμος και να σαρώσει κάθε υποκρισία και κάθε απόπειρα συγκάλυψης. Και πιστεύω ότι η θαρραλέα στάση της θα συμβάλλει στην ευρύτερη κοινωνική ευαισθητοποίηση απέναντι σε ανάλογες ανήθικες και εγκληματικές συμπεριφορές» κατέληξε η κ. Σακελλαροπούλου.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Την Τετάρτη στον εισαγγελέα η Σοφία Μπεκατώρου