Δημαδάμα: Επιβεβλημένη η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας

Η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Ζέφη Δημαδάμα, σχολιάζει αποκλειστικά στο NEWS2U τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες στη Νέα Σμύρνη.

«Οι εικόνες “μάχης” στους δρόμους και στις πλατείες αποδοκιμάζονται από κάθε πολίτη. Η κυβέρνηση έχει ευθύνη για τη διασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας των πολιτών, όλων ανεξαιρέτως, και των εργαζομένων όπως οι αστυνομικοί.

Η δημιουργία ενός σκηνικού πόλωσης και διχασμού από την κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση δεν ωφελεί κανέναν και καμιά. Δεν θα “σύρουμε” πάλι τη χώρα σε μια στείρα αντιπαράθεση, ειδικά σε μια ήδη επιβαρυμένη περίοδο, με την πανδημία να έχει ξεφύγει εντελώς με χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, με μεγάλο αριθμό διασωληνωμένων και νεκρών.

Τέλος, είναι επιτακτική και επιβεβλημένη η συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, με την παρουσία του υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ Χρυσοχοΐδη, του πορίσματος της επιτροπής Αλιβιζάτου για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας, αίτημα που έχουμε καταθέσει από τον Νοέμβριο 2020 στη Βουλή.

Διαφορετικά για ποιο λόγο δημιουργήθηκε η επιτροπή Αλιβιζάτου, μόνο για λόγους επικοινωνίας;» καταλήγει η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ.