Την ερχόμενη Πέμπτη η δημοσίευση των θέσεων του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ «το ο κόστος της ανοικοδόμησης, μετά την πανδημία, για την προστασία της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, θα κατανεμηθεί δίκαια ανάμεσα στον Βορρά και στο Νότο, ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς».


Την ερχόμενη Πέμπτη, 25 Ιουνίου, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει τις θέσεις του για το ευρωπαϊκό Κοινωνικό Συμβόλαιο στην Ευρώπη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, στη σχετική τηλεδιάσκεψη θα μιλήσουν οι Κώστας Δουζίνας, Σία Αναγνωστοπούλου, Δημήτρης Παπαδημούλης και άλλοι συνυπογράφοντες την πρόσκληση.

Θα συντονίσει ο Γιώργος Κατρούγκαλος.

Σύμφωνα με το ΣΥΡΙΖΑ, «διανοούμενοι, καθηγητές Πανεπιστημίου, δημοσιογράφοι διεθνών μέσων ενημέρωσης και Ευρωπαίοι πολιτικοί υπογράφουν την πρόσκληση για ένα ευρωπαϊκό Δημοκρατικό και Προοδευτικό Μέτωπο, που θα αναζωογονήσει τις θεμελιακές αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εμπιστοσύνη των πολιτών προς αυτήν.

Αυτό το μέτωπο θα ξεκινήσει έναν ευρύ δημόσιο διάλογο με την κοινωνία των πολιτών, τις πολιτικές δυνάμεις, τα κοινωνικά κινήματα, τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των κρατών-μελών και θα προτείνει ένα πανευρωπαϊκό Κοινωνικό Συμβόλαιο.

Ένα Κοινωνικό Συμβόλαιο που θα μας οδηγήσει στη νέα εποχή, διασφαλίζοντας ότι το κόστος της ανοικοδόμησης, μετά την πανδημία, για την προστασία της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας, θα κατανεμηθεί δίκαια ανάμεσα στον Βορρά και στο Νότο, ανάμεσα στους πλούσιους και τους φτωχούς».