Κυρανάκης: “Η κυβέρνηση να τηρήσει την προεκλογική της δέσμευση για  τις πορείες”

Την ανάγκη «να τηρήσει και την προεκλογική της δέσμευση η κυβέρνηση, για τις πορείες» επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης σε ραδιοφωνική του παρέμβαση.

«Δεν μπορεί απλά και μόνο επειδή είσαι αριστερός να παραβιάζεις τα μέτρα για τον κορονοϊό, να σταματάς την καθημερινότητα της ελληνικής κοινωνίας. Να πηγαίνουμε εξαιτίας σου σε ένα lockdown».

Τα μέτρα πρέπει να τηρηθούν, υπογράμμισε ο βουλευτής της ΝΔ και να υπάρχει πρόληψη να μη γίνονται παραβιάσεις που έχουν μεγάλο ρίσκο για την υγεία.

Νομοσχέδιο Παιδείας: “Τηρήθηκε η προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης”

Μιλώντας για το νομοσχέδιο της Παιδείας που ψηφίστηκε το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Κυρανάκης, σημείωσε ότι τηρήθηκε μια προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης. Πρέπει τουλάχιστον 1-2 ελληνικά πανεπιστήμια να γίνουν πρότυπα, όπως είπε.

Να γίνονται υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακά αλλά και να συνεργάζονται τα ιδρύματα με την αγορά εργασίας. Να έχουν ανταπόκριση στις ελληνικές επιχειρήσεις.

Πρόσθεσε, ότι δεν μας πειράζουν οι άλλες απόψεις, η βία όμως μας βρίσκει αντίθετους.

«Τα παιδιά μας να πάνε να πάνε σε ένα πανεπιστήμιο που θα είναι τα καλύτερα χρόνια της ζωής τους. Να ζήσουν μέσα σε αθλητικές δραστηριότητες και μορφωτικές εκδηλώσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ συμπλήρωσε λέγοντας πώς «δεν πρέπει να είναι μια εμπόλεμη κατάσταση, να μην έχει αντιπαραθέσεις βίας αλλά να εμπεριέχει σκέψη».