Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με το πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, προέβη στην εξής δήλωση:
«Να βυθιστεί όποιο τουρκικό πλοίο παραβιάσει την ελληνική υφαλοκρηπίδα»
Ο ίδιος τόνισε πως κατά την άποψη του κόμματός του, είναι αιτία πολέμου, το ενδεχόμενο παραβίασης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.
Δήλωσε επίσης ότι η Ελληνική Λύση ζητεί εθνική ομοψυχία, τόνισε την ανάγκη να «συγκληθεί συμβούλιο πολιτικών αρχηγών για να καθοριστούν οι κόκκινες γραμμές της χώρας», ενώ ζήτησε να συνεδριάσει και το ΚΥΣΕΑ ώστε να «καθοριστούν οι κανόνες εμπλοκής».
Ο κ. Βελόπουλος υποστήριξε πως ζήτησε από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας να μην πραγματοποιηθεί η αυριανή εκδήλωση στον κήπο του Προεδρικού Μεγάρου για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Ταυτόχρονα ζήτησε επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία ώστε να «χτυπηθεί η οικονομία της», ενώ ζήτησε να κλείσουν οι βάσεις των ΗΠΑ στη χώρα μας εάν «οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζουν να βάζουν πλάτες στην Τουρκία»