Γεραπετρίτης για κορoνοϊό: Η Εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών
Με αφορμή την έξαρση του κορονοϊού
Ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε πως η εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών
Αναμένοντας να δώσει τις ανάλογες οδηγίες όπως αυτών της πολιτείας
Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης σημείωσε ότι τα ζητήματα της εκκλησίας είναι λεπτά προσθέτοντας, παράλληλα, ότι «η Εκκλησία πρέπει να ανταποκριθεί στα κελεύσματα των καιρών. Υπάρχει η σύσταση της Πολιτείας να απέχουν οι πιστοί από τις μαζικές συναθροίσεις. Αναμένουμε και η ίδια η Εκκλησία να δώσει τις ανάλογες οδηγίες».
Αναφορικά με τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι έχει ενεργοποιηθεί το πρώτο πρωτόκολλο που αφορά το κλείσιμο των σχολείων. «Αν υπάρξει κλιμάκωση του προβλήματος με εξάπλωση του ιού, τότε θα υπάρχουν νέα μέτρα και θα αφορούν και άλλους χώρους και επιχειρήσεις που υπάρχει συνάθροιση του κόσμου». Σε ό,τι αφορά τα αθλητικά γεγονότα, ο κ. Γεραπετρίτης σημείωσε ότι έχει υπάρξει ειδική μέριμνα.
Τέλος, ο κ. Γεραπετρίτης αναφερόμενος στον τομέα της Οικονομίας, τόνισε ότι πάμε σε μία λογική μεγαλύτερης χαλάρωσης των δημοσιονομικών στόχων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. «Νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει και τους στόχους στην Ελλάδα για τα πλεονάσματα», κατέληξε.