Σε στιχομυθία, με άγνωστο πρόσωπο, η Νάντια Γιαννακοπούλου εμφανίστηκε έξαλλη με την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, κατά τη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή
«Κάνουν πρότυπο την Πλάκα. Τι μπλέκουν τα πειραματικά με τα πρότυπα; Τα έχει κάνει σκ@τά. Θα γίνει χαμός, θα τη σκίσω» ακούστηκε να λέει χαρακτηριστικά.
Η κ. Γιαννακοπούλου από την πλευρά της επιβεβαίωσε ότι αναφερόταν στην κ. Κεραμέως, και συγκεκριμένα στην εξαίρεση του δημοτικού Μαράσλειου πειραματικού σχολείου με το γυμνάσιο της Πλάκας, όπως ισχύει για τα υπόλοιπα πειραματικά. Αιτία το γεγονός ότι με ρύθμιση στο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση, το γυμνάσιο της Πλάκας γίνεται πρότυπο.
Η ίδια παραδέχτηκε πως στο συγκεκριμένο σχολείο φοιτούν και τα παιδιά της, αλλά υποστήριξε ότι δεν προκειται για ρουσφέτι, αλλά για το συνολικότερο καλό του σχολείου, το οποίο όπως κατηγόρησε την Υπουργό Παιδείας υποβαθμίζει για να εξυπηρετήσει όπως υπαινίχθηκε συγκεκριμένα συμφέροντα.
«Πριν από λίγους μήνες σε επίκαιρη ερώτηση του ΚΙΝΑΛ η κ. Κεραμέως είχε δηλώσει ότι θα διορθώσει αυτή την αδικία. Γιατί τη διασύνδεση την είχε καταργήσει ο ΣΥΡΙΖΑ επί του κ. Γαρβόγλου. Τώρα λοιπόν εμφανίζεται ανακόλουθη κι αναξιόπιστη. Δεν είναι σοβαρά πράγματα τα “ράβε ξήλωνε”. Πρόκειται για δυσμενή διάκριση μόνο σε ένα σχολείο. Δεν είναι το θέμα ένα ρουσφέτι για μένα αλλά η υποβάθμιση του καλύτερου ίσως πειραματικού σχολείου», σημείωσε μεταξύ άλλων.
Χωρίς αναφορά στην προσωπική της εμπλοκή με το σχολείο είναι η ανάρτηση της βουλευτή στο προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter:
Σήμερα ακούσατε σε ζωντανή σύνδεση τα …"γαλλικά" μου.
Ο "δαίμων" του μικροφώνου είναι αμείλικτος. Εξέφρασα – με ανθρώπινο εκνευρισμό, είναι αλήθεια – την αντίθεσή μου σε ρυθμίσεις της κυρίας Κεραμεως, που δεν φαίνεται να τα έχει καθόλου καλά με το διάλογο.— Nadia Giannakopoulou (@ngiannakopoulou) May 20, 2020
Δείτε το επίμαχο απόσπασμα
