Νέο μήνυμα του Νίκου Χαρδαλιά για αποφυγή μετακινήσεων των πολιτών τις επόμενες μέρες.
Διπλασιάζονται οι έλεγχοι της αστυνομίας από το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου έως και τα ξημερώματα της Δευτέρας του Πάσχα.
Τι ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.
Σε διπλασιασμό των ελέγχων για τον περιορισμό μετακινήσεων των πολιτών εν όψει του Πάσχα προχωρά η κυβέρνηση, όπως ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Νίκος Χαρδαλιάς.
Μιλώντας στην ενημέρωση για την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας είπε πως από το Μεγάλο Σάββατο και ως τη Δευτέρα του Πάσχα επεκτείνουμε σε όλη τη χώρα το μέτρο του προστίμου των 300 ευρώ και αφαίρεσης πινακίδων για άσκοπη μετακίνηση.
Παράλληλα θα ελέγχεται σαρωτικά η έξοδο προκειμένου να βοηθηθεί άνθρωπος σε ανάγκη (σ.σ. η επιλογή 4 «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη».
Σε κάθε περίπτωση η μετακίνηση θα γίνεται μόνο με δυο άτομα ανά Ι.Χ. ενώ αν διαπιστωθεί παράβαση θα επιβάλλεται πρόστιμο 300 ευρώ στον οδηγό, 150 ευρώ στον συνοδηγό και αφαίρεση πινακίδων.
Ακόμα, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως θα είναι πιο αυστηρός ο έλεγχος σε όσους δηλώνουν ότι μετακινούνται για βοήθεια στο σπίτι.
