Στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ βρίσκεται από το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος αφού συναντήθηκε με τη διοίκηση και εκπροσώπους των εργαζομένων της Εκθεσης, στη συνέχεια ξεκίνησε την περιήγησή από το περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου τον υποδέχτηκαν ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Παναγιωτόπουλος και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων.
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε επίδειξη ανδρών των ειδικών δυνάμεων του στρατού, οι οποίοι έκαναν άσκηση με σχοινιά.
Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός κατευθύνθηκε στο περίπτερο της Πυροσβεστικής, όπου τον υποδέχτηκε ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τους πυροσβέστες για την τιτάνια προσπάθεια στην κατάσβεση των πυρκαγιών του καλοκαιριού και εξήρε την συμβολή του Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά.
Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε και το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή. Η περιοδεία του Κυρ. Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ συνεχίζεται επισκεπτόμενος και άλλα περίπτερα της έκθεσης, ενώ σε λίγη ώρα θα απευθύνει χαιρετισμό στην τελετή εγκαινίων του περιπτέρου της Ινδίας που είναι η τιμώμενη χώρα της φετινής διοργάνωσης.
Στο περίπτερο της Ινδίας
«Δεν είναι τυχαίο ότι η Ινδία είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή ΔΕθ, τώρα που η Ελλάδα αφήνει πίσω της την κρίση και έχει ως κεντρικό σύνθημα την ανάπτυξη για όλους, την ανάπτυξη παντού» δήλωσε ο πρωθυπουργός, εγκαινιάζοντας το περίπτερο της Ινδίας.
Ο πρωθυπουργός εξήγησε ότι είναι σημαντικό γιατί η Ινδία, τα τελευταία 10 χρόνια, διπλασίασε το ΑΕΠ και το κατά κεφαλήν εισόδημα των πολιτών της, καθώς εκατοντάδες εκατομμύρια Ινδοί βγαίνουν από τη φτώχια στην παραγωγή νέου πλούτου.
«Μπορούμε να αντλήσουμε αμοιβαία διδάγματα για το πώς μπορεί να γίνει η ανάπτυξη για όλους και να συμβαδίσει με την αλληλεγγύη» τόνισε ο πρωθυπουργός και στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μία φράση του οικονομολόγου Αμάρτια Σεν ο οποίος είπε ότι «φτώχια είναι η στέρηση ευκαιριών» και σημείωσε ότι αυτό που ο ίδιος (ο Κυριάκος Μητσοτάκης) επιθυμεί είναι να δώσει απλόχερα τον πλούτο τον ευκαιριών.
