Για την επιμονή της κυβέρνησης της ΝΔ να τοποθετήσει τον πλωτό φράχτη στα ελληνικά νησιά για να αποτρέπει τις προσφυγικές και μεταναστευτικές αφίξεις μίλησε την Παρασκευή ο Νότης Μηταράκης, προσπαθώντας να διασκεδάσει τις αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από το ζήτημα.
Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο «Θέμα», ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε ο διαγωνισμός για το φράχτη ολοκληρώθηκε και πως η κυβέρνηση θέλει να στείλει μήνυμα για το ότι η χώρα δεν είναι ξέφραγο αμπέλι.
«Οι τεχνολογίες αυτές έχουν εφαρμοστεί» πρόσθεσε ο Νότης Μηταράκης κάνοντας λόγο για ένα «θετικό μέτρο που βοηθά στην επιτήρηση σημείων που είναι κοντά στα τουρκικά παράλια».
Όπως επισήμανε, εκτός από τον πλωτό φράχτη στα μέτρα προστασίας των συνόρων περιλαμβάνεται «ο πολύς κόσμος στο Λιμενικό και η “ηλεκτρονική” κουρτίνα για να παρακολουθούμε τους διαύλους».
