Σε συναγερμό έχουν τεθεί τις τελευταίες ώρες οι δυνάμεις του στρατού στον Έβρο.
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές έχουν ανακληθεί άδειες στρατιωτικών από διάφορες μονάδες της περιοχής, οι οποίοι έχουν ειδοποιηθεί να επιστρέψουν, ενώ έχει δοθεί εντολή για μερική επιφυλακή.
Στο ίδιο καθεστώς μερικής επιφυλακής, σύμφωνα με πληροφορίες έχουν τεθεί μονάδες και στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα, οι οποίες επανδρώνονται και ετοιμάζουν υλικό, έτσι ώστε σε περίπτωση που χρειαστεί, να μπορούν να μετακινηθούν αμέσως στο σημείο που θα τους ζητηθεί.
Η εξέλιξη αυτή, πάντως, φαίνεται πως συνδέεται με την ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα η Τουρκία με Navtex για σεισμικές έρευνες στο Αιγαίο, μέσα στην ελληνική υφαλοκρηπίδα και συγκεκριμένα στον θαλάσσιο χώρο νότια της Ρόδου και του Καστελόριζου, η οποία έχει θέσει σε συναγερμό της ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε αυτήν την ερμηνεία συνηγορεί και το γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα στον Έβρο δεν παρατηρούνται αυξημένες ροές μεταναστών και απόπειρες παράνομης εισόδου στο ελληνικό έδαφος, που θα δικαιολογούσαν αυξημένη επιφυλακή.
