Ακόμα 15 κρούσματα της νόσου ανακοίνωσε τη Μεγάλη Πέμπτη ο Σωτήρης Τσιόδρας.
Στους 105 οι νεκροί, με 3 ακόμα θανάτους το τελευταίο 24ωρο.
Η κλινική εικόνα των ασθενών.
Σε 2.207 ανέρχονται μέχρι τη Μεγάλη Πέμπτη τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, γνωστοποιώντας ακόμα 15 κρούσματα της νόσου σήμερα.
Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 105, με ακόμα τρία άτομα να χάνουν τη ζωή τους από τον Covid-19 το τελευταίο 24ωρο.
Χθες είχαν ανακοινωθεί 2.192 κρούσματα. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα πάνω από 50.000 τεστ για την ανίχνευση του ιού.
Όπως είπε ο κ. Τσιόδρας από τους ασθενείς ( επιπλέον από χθες), είναι πιο σοβαρά και νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Οι περισσότεροι από αυτούς τους ασθενείς είναι άνδρες και έχουν κάποιο υποκείμενο νόσημα.
Συγκεκριμένα, η διάμεση ηλικία των ασθενών είναι 68 ετών. 15 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 82% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 29 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
