Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε ο δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος, ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που δημοσιεύει το tinostoday.gr, “σύμφωνα με πληροφορίες από την εν εξελίξει διαδικασία στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ο όμιλος Κοπελούζου ακύρωσε το σχεδιασμό για την εγκατάσταση 15 ανεμογεννητριών στην ενδοχώρα του νησιού μας.
Αυτό αποτελεί δικαίωση των αγώνων του τηνιακου λαού και της δημοτικής αρχής τα τελευταία 5 χρόνια.
Συνεχίζουμε ενωμένοι με σοβαρότητα, ψυχραιμία και θεσμικές διαδικασίες τη προσπάθεια για τη διαφύλαξη του μοναδικού τηνιακου τοπίου και το σεβασμό του περιβάλλοντος”.
Προηγήθηκε η κατεπείγουσα αίτηση ανάκλησης διοικητικών πράξεων λόγω παραβίασης των όρων εκδόσεων τους, η οποία κατατέθηκε από τον Δήμαρχο Τήνου προς την Δ/νση Δασών Κυκλάδων
Ο Δήμαρχος Τήνου, Γιάννης Σιώτος, προανήγγειλε το Σάββατο, 23 Μαΐου, κατά τη διάρκεια έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, την εξάντληση όλων των νομικών και πολιτικών “όπλων” που έχει στα χέρια του, προκειμένου να σταματήσει η τοποθέτηση των ανεμογεννητριών στην περιοχή.
Η υπόθεση των ανεμογεννητριών ένωσε στην κυριολεξία όλο το νησί με κατοίκους και συλλογικότητες να πραγματοποιούν ανοιχτές συνελεύσεις και να οργανώνονται το προηγούμενο διάστημα.
Η Διεύθυνση Δασών προχώρησε την Παρασκευή, 22 Μαΐου, σε επιτόπιο έλεγχο στην περιοχή όπου προβλεπόταν να εγκατασταθεί το αιολικό πάρκο. Στις 20 Μαΐου άλλωστε έλαβαν χώρα εκτεταμένα επεισόδια στη θέση “ΠΡΑΣΣΑ” με πολίτες να καταγγέλλουν βίαιη καταστολή από άνδρες των ΜΑΤ.
Οι κάτοικοι τόνιζαν στις ανακοινώσεις τους ότι οι γιγαντιαίες ανεμογεννήτριες που επρόκειτο να τοποθετηθούν κοντά σε δύο χωριά εξαιρετικής ομορφιάς, την Καρδιανή και την Υστέρνια, θα αλλοίωναν το φυσικό τοπίο, ενώ ακόμα δεν έχουν υπολογιστεί άλλες επιπτώσεις όπως ο θόρυβος, τόσο στην άγρια ζωή όσο και στους κατοίκους.
Ανακοίνωση εξέδωσε άλλωστε και η Έπαρχος Τήνου και πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νοτίου Αιγαίου, Νατάσα Δεληγιάννη – Άσπρου, η οποία καλεί σε συνέχιση των κινητοποιήσεων και στα υπόλοιπα νησιά των Κυκλάδων.
ΠΗΓΗ: NEWS247.GR
