Μομφές από τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τα όσα αποφασίστηκαν στη χθεσινή τηλεδιάσκεψη των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.
Τόνισε πως «δεν γίνεται να τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα. Έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμα συζητάμε».
«Αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, θα χρειαστούν πάλι αυξήσεις τιμολογίων» σημείωσε ο κ. Χατζηδάκης.
Τη δυσαρέσκεια του με το αποτέλεσμα του χθεσινού Eurogroup αναφορικά με την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης στην ΕΕ λόγω του κορονοϊού ανέφερε την Παρασκευή ο Κωστής Χατζηδάκης, σε δηλώσεις του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.
«Η Ευρώπη δεν διαλύθηκε αλλά δεν μας ενθουσίασε κιόλας, περίμενα να υπάρχει μεγαλύτερο περίσσευμα καρδιάς. Η στενόμυαλη αντιμετώπιση στρέφεται και εναντίον τους γιατί χωρίς Νότο δεν υπάρχει Βορράς» είπα χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης
«Σε έναν συνεταιρισμό δεν γίνεται να κερδίζεις μόνο, πρέπει και να δίνεις. Εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιο λάθος που έκανε μια κυβέρνηση στην οικονομική πολιτική, αλλά με μια συμφορά που πλήττει εξίσου σχεδόν τους πάντες. Και δεν γίνεται να τρέχουμε πάντα πίσω από τα γεγονότα. Η πανδημία μας χτύπησε την πόρτα από τον Ιανουάριο, έχουμε φτάσει Απρίλιο και ακόμα συζητάμε», πρόσθεσε.
Ο κ. Χατζηδάκης ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόσθετη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ειδικά για μικρομεσαίες επιχειρήσεις με πιο ελαστικά κριτήρια. «αλλά πάντα θα υπάρχουν κάποια κριτήρια γιατί αν ξεφύγουν οι τράπεζες θα πρέπει πάλι να τις χρηματοδοτήσουμε», τόνισε.
«Το ίδιο ισχύει με τη ΔΕΗ, αν σταματήσουμε να πληρώνουμε τους λογαριασμούς θα χρειαστούν πάλι αυξήσεις τιμολογίων. Τα προβλήματα δεν λύνονται με μαγικό τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Σε σχέση με την αγορά ενέργειας, τόνισε εξάλλου ότι η απελευθέρωση, η απολιγνιτοποίηση και οι διεθνείς διασυνδέσεις θα συμβάλουν να μειωθούν οι τιμές χονδρικής της ελληνικής αγοράς.
Ο υπουργός ανέφερε τέλος ότι προωθούνται για ψήφιση τα νομοσχέδια για την απλούστευση της περιβαλοντικής αδειοδότησης και σύντομα το χωροταξικό – πολεοδομικό νομοσχέδιο.
